| TPU.ro a întrebat:

Ce povesti iti citeau parintii atunci cand erai mic? Spune-ne despre cele mai frumoase amintiri ale tale din copilarie si noi te premiem cu 3 pachete de lecturi ideale pentru copii de la BookLand.

24 răspunsuri:
| VladimirPutin a răspuns:

Alba ca zăpada

| MyFavoriteAvatar a răspuns:

First

| Trolli a răspuns:

Alba ca Zapada, Capra cu trei iezi, Bambi, Pinocchio, povesti de Fratii Grimm.
Imi aduc aminte cu placere cand il asteptam pe Mos Craciun alaturi de fratii mei, mirosul de cacao si portocale.

| Brittanie a răspuns:

Cand eram mica mama imi citea povesti cu zane soricei si multe alte creaturi.Imi aducea cana cu lapte cu cacaua si ea imi citea o poveste in fiecare noapte. Dupa, ma saruta pe frunte si ma punea in pat.Imi citea povestile:
-Alba-ca-Zapada
-Frumoasa din padurea adormita si multe alte povesti dar preferatele mele erau povestile lui Shirley Barber.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.Mie imi citeau cartile astea:
-Pinocchio.
-Povestile Fratilor Grimm.
-Povesti de Ion Creanga.
-Alba Ca Zapada.
Pa!

| tzumica a răspuns:

Mie imi placea cand mamaa imi citea Fratii Grimm
Povestile mele preferate erau:
1. Fetita cu chibrituri
2.Craiasa Zapezii
3.Alba ca Zapada
4.Hansel si Gretel
Cam astea sunt.Pa!

| DiiPuff a răspuns:

Buna,
Mie imi citea mami,strabunica si fratele meu.
Mami imi citea Alba ca Zapada,Cenusareasa,Sarea in bucate,Povestea porcului,Fata babei si Fata mosului,Soacra cu trei nurori si altele.
Strabunica imi spunea Hans si Gretel.
Fratele meu imi citea povesti cu animale, Punguta cu doi bani, Capra cu trei iezi si altele.

| justsmk a răspuns:

Nu-mi citeau.cred.

| Vizitiul a răspuns:

Povesti cu talc...

| Dragonel a răspuns:

Alba ca zapada
Capra cu trei iezi
Motanul Incaltat
Cei trei purcelusi
Pace!

| lalalalallll a răspuns:

-Albă-ca-Zăpada;
-Cenușăreasa;
-Mica sirenă;
-Pinocchio;
-Cei trei purceluși;
-Sarea în bucate,
Și mai sunt, dar nu mai țin minte.

| LordCronos a răspuns:

- Alba ca Zapada
- Scufita Rosie
- Capra cu 3 iezi
- Cenusareasa
- Cei 3 purcelusi

Si cam atat imi aduc aminte.

| jucaria a răspuns:

Buna TPU acum eu nu o sa mai expic dar am avut o carte foarte groasa si erau 1000 de povesti, cand eram mic mama tot timpul imi citea o poveste in fiecare seara

| mirinda2001 a răspuns:

-Hansel si Gretel.
Cand eram mica am primit un castel cu papusi barbie si totodata prima mea papusa Lucy.

| misteryo50 a răspuns:

Harap Alb, pinochio, Andrusca happy

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

# ardnaxur1961 Says: Your comment is awaiting moderation.
November 23rd, 2011 at 8:23 pm

Mie imi spunea mama povestile, nu mi le citea. Unele erau povestile clasice ale tuturor copiilor de pe lume, altele erau inventate de ea, pe loc, de obicei, in stransa legatura cu "activitatile" mele de peste zi.
Frumos era ca, atunci cand activitatile se repetau (relativ des si periodic), ceream eu singura o anumita poveste. Lucru care, pe de o parte, o avantaja, pentru ca, astfel, afla cam cu ce ma indeletnicisem (daca rezultatele nu erau destul de evidente). Pe de alta parte, era chinul de pe lume pentru ca, eu avand o memorie excelenta, sa fi ferit-o sfantul sa fi schimbat vreun cuvant fata de versiunea anterioara! O treceau toate caldurile pana il regasea, pentru ca n-o lasam sa treaca mai departe.
Si, cum istoria se repeta, la fel imi facea si mie fi-meu, cand era mic si "indrazneam" sa scurtez un pic sau sa utilizez oarece sinonime.
Daca si aici sta si asteapta moderarea, ma las dracului pagubasa! Ce sens mai are sa postezi ceva cat de cat civilizat, daca stai zile intregi sa astepti sa ti se modereze postarile?
Probabil nu mai e loc din cauza balariilor postate de aia mici.
Apropo! Inca mai astept sa-mi apara comentariul facut acum doua bloguri!

| harkuia a răspuns:

Palatul de clestar de Barbu Ștefănescu-Delavrancea love struck!

| Adryenutza a răspuns:

Nu imi citeau povesti...cand m-am marit si am invatat sa citesc le citeam singura.

| NoNameJunior a răspuns:

Nu îmi trebuie cadou.o sa povestesc pentru că îmi face plăcere sa îmi aduc aminte. când eram mică,îl puneam pe tata in fiecare seara sa îmi citească o poveste. cele mai frumoase? sinceră sa fiu, toate mi-au plăcut!
dar dumneavoastra, vă mai amintiţi ce poveşti vă citeau părinţii?

| love3372 a răspuns:

Alba ca Zapada, Capra cu trei iezi, Scufia Rosie, Cenusareasa, Mica Sirena

| BoBoy a răspuns:

Cand eram mic mama imi citea poveti... aveam patul langa soba...
Una din cele mai frumoase povesti citite de mama era Praslea Cel Voinic... Nu stiu de ce aceasta imi ramasese in minte pentru ca Praslea a invins acel balaur ...Stiu ca e amuzant dar eu cred ca e cea mai frumoasa copilarie pe care un copil o poate avea.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și acum am acea carte, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte!
Îmi citea mama ori de câte ori o rugam, niciodată nu m-a refuzat.
Toată copilăria mea este o amintire vie!
Pa, pa.

| caty870 a răspuns:

Mie imi povestea cand eram mai mic mai mult bunicul pentru ca era tot timpul in pat fiindca era bolnav si ii placea sa ma faca sa rad,sa zambesc, imi spunea povesti ce cred ca toti copii le-au auzit :capra cu trei iezi, Alba ca zapada...Etc.Acum mi-ai dori sa imi povesteasca iarasi chiar daca le-am auzit de atatea ori aceleasi povesti dar de cativa ani a murit... Dumnezeu sa il ierte.sad