| bleakk a întrebat:

Ce relatii sau cum ii priviti pe oamenii mai saraci? Ii priviti de sus, dezumanizant? Care este atitudinea voastra?

13 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

E o sabie cu 2 taisuri.Personal nu am nimic cu nimeni, fie sarac, bogat, destept, ori prost.Atata timp cat nu ma calca pe codita.Nu imi aleg prieteni in functie de 'saracie' sau bogatie.Imi aleg prieteni si anturajul dupa felu in care gandesc.

| Cosmin86 a răspuns:

De ce le zici "oameni"?

| bleakk explică (pentru Cosmin86):

Adica? De ce sa nu le zic oameni?

| Cosmin86 a răspuns (pentru bleakk):

Pentru ca 90 % din ei ( daca nu chiar 100 % ) sunt gunoaie, animale...

| bleakk explică (pentru Cosmin86):

Rationamentul tau e astfel se pare.Om sarac=Om cu o stare financiara proasta si nu numai=Gunoi. Cum ti se pare?

| Mădă0611 a răspuns:

Cei saraci, dar curati si cu bun simt, sunt mai de apreciat decat cei bogati nu pe munca lor, sau o munca neonesta. Cinstit cu prea ai cum sa te imbogatesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ii privesc de sus. fiind mai sarac cand eram copil, iti dai seama ca nu as face asa niciodata. aia care o fac sunt niste ratati care cred ca au fost "alesi" sa se nasca in familii cu bani, dar nu stiu ca erau sanse la fel de multe sa se nasca in pilea alora de care face misto

| frostxtq a răspuns:

Acesti oameni ar trebui compatimiti si ajutati, in niciun caz tratai cu o atitudine rece si superioara. Nu toata lumea e la fel de norocoasa. Daca esti uman, ajuti cat poti cand vezi un asemenea caz, daca esti prea increzut sa o faci, fii egoist toata viata.

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns:

Greu de spus.Depinde de unde incepi si cum mergi. Poate e sarac find ca a avut chinion, vine dintr-un mediu dificil sau cine stie.Dar acei care sunt sarati find ca au luat decizi gresite, nu s-au putut controla sau nu sunt dispusi sa munceasca.Acei oameni nu merita respect.

| puppetmaster a răspuns:

Nici gand! si ei sunt oameni, ca si mine, si eu cred ca ar trebui sa ne comportam poate mai frumos cu un om sarac decat cu unul bogat

| ashlee a răspuns:

Ii tratez la fel ca pe toata lumea daca sunt oameni cu bun-simt.

Cel mai mult conteaza bunul simt, respectul fata de semeni, civilizatia, calitatea de om.

Daca omul scoate tampenii pe gura sau are un comportament necioplit, nu vreau sa am de-a face cu el, indiferent de situatia lui materiala.

| ThePayback a răspuns:

Depinde, imi aduc aminte ca intr-o zi am oferit unui om sarac 10 lei. Dupa jumatate de ora l-am vazut la bar, era cu o bere in mana, iar in cealalta cu o tigare. Ar trebuii sa il compatimesc sau sa simt mila pentru el? Sau mai sunt si aceia care fac multi copii pentru alocatii sau ca sa ii trimita la cersit, prin urmare parintii sunt de vina. Nu toti merita mila, in cazul unora dintre ei e 100% vina lor ca au ajuns asa.

| i0oOoOo0 a răspuns:

Depinde. daca vad oamenii saraci care au multi copii, ii privesc cu aroganta, deoarece nu e nimeni de vina ca au facut ei copii stiind ca nu o sa-i poata intretine pe toti. Faci 1, 2, 3. Nu ajunge? Nu gandesti... Atitudinea mea este direct proportionala cu trecutul acelui om. Poate ca unii se nasc saraci din cauza parintilor, ei merita ajutati cu o scoala profesionala si apoi sa se angajeze nu sa cerseasca.