| aicinuehi5 a întrebat:

Ce rost ai sa fii roman?

Marca romaneasca nu este facut pentru barosanii cu banii. Dacia, mancare romneasca, folclor, nume romanesti, istoria, traditiii, limba romana etc etc. Sunt creata de taranii pentru taranii. Daca ne uitam in istoria, barsoanii ca mine mereu au rejectad limba, si traditii. Fiindca nu era niciodata "cool" sa fii roman.De ziua de azi ne uitam la oameni ca "labels". Etichet roman, chiar daca este un produs bun. Nu este evident tare. Chiar daca Botezatu vreodata o sa faca ceva frumos. Niciodata nu o sa fie la fel de smecher ca Armani, fiindca numele lui romaneasca nu este la fel de smekera ca numele de italian sau brazilian. Sa mananci mancare romaneasca nu este la fel de romantic si de sic ca mancare francez. Iar limba romana nu este la fel de conuscuta ca limba americana etc etc. Si ce rost ai sa fii roman? Absolut nimic. Daca vreti sa traitii fara rusine, atunci schimbativa indentitate.

15 răspunsuri:
lolita
| lolita a răspuns:

laughing ma faci sa rad, tu pretinzi ca Romania sa fie cea mai cunoscuta din lume dar sa stii ca in comparatie cu alte tari "invizibile" tarisoara noastra este chiar destul de cunoscuta. unul dintre cele mai mari mituri al tuturor timpurilor a"trait" aici -Dracula. sarmalael sunt destul de cunoscute si apreciate in Europa, si nu-ti fa tu griji ca de Botezatu au auzit multi. Din partea mea poti face ce vrei dar eu sunt mandra ca sunt romanca si nu-mi este rusine sa o spun.

| LuS[z] a răspuns:

? never! nu stiu de ce vezi tu totul asa de negru...sunt si aspecte pozitive in a fi roman, pe care nu o sa stau sa le enumar pentru ca sunt destule de multe.Si oricum sa stii ca chiar daca nu vrei sa recunosti te-ai nascut intr-una din cele mai frumoase tari din Europa poate chiar din lume, tara pe care stramosii nostri s-au luptat sa o apere si tu ce faci? deja arunci prosopul? Chiar daca e lumea asa cum e asta nu inseamna ca trebuie sa disperi sau sa iti renegi nationalitatea. Oamenii au fost dintotdeauna si mai rai si mai buni si mai smecheri si mai umili si mai fraieri si mai destepti si s. a. m. d. Oricum asta in definitiv e parerea me asi tu poti sa continui sa ramai cu opiniile tale aflate intr-un con de umbra care te impiedica sa vezi esentialul.

| LuS[z] a răspuns:

Mai nenea ca tot te crezi matale destept n-ai vrea sa ne scutesti de prezenta ta de pe site? e clar ca nu stii nimic din ce inseamna fi roman si te crezi net superior noua celorlalti asa ca Intelepciunea ta ai putea sa ne scutesti de raspunsurile tale toxice? sincer imi e jena ca unul ca tine e roman cand sunt alti straini care ar face orice ca sa fie si ei cetateni romani

| LuS[z] a răspuns:

Da deci esti irecuperabil! orice ti=ar spune cineva o intorci.Sincer nu dau doi banii pe parerea ta eu doar ti-am spus ca daca ti-ar pasa un pic de ceilalti ne-ai face tuturor o favoare si ne-ai scuti de indolenta ta fata de tara care te-a primit si in care de bine de rau ai o casa!

| LuS[z] a răspuns:

Mai degraba vai de neuronul tau uniclaughing

| MidnightLady a răspuns:

Nu stiu ce identitate ai, dar ma uimesti. La o singura intrebare ti-am mai raspuns care era la fel de "bine" formulata din toate punctele de vedere. Ce rost are sa fii roman? Niciun rost, si ma bucur ca cei ca tine nu-si mai doresc cetatenia romana, ii rog sa incerce sa si-o schimbe cat mai repede cu putinta. De ce nu incerci sa postezi tu in limbi straine, mult mai cuoscute, ca vad ca la limba romana stai foarte prost. Eu inteleg ca esti smecher/a, si de o modestie iesita din comun, dar sa-ti intre in cap ca esti smecher intre cei de teapa ta. Lasa-ne pe noi cu cetatenia noastra, si vezi-ti tu de smecheriile tale, du-te si ia pranzul la Paris, du-te la Milano si imbraca-te din cap pana-n picioare de la Armani, si poate iti mai ramane timp sa dai o fuga pana la o biblioteca romaneasca.

Eu am ramas placut surprinsa cand in casele strainilor am vazut carti ale lui Cioran, Eminescu si altii. Tu ai asa ceva in biblioteca? Nu confunda bibliotecile romanesti cu propria ta biblioteca.
Ma intreb, oare din literatura straina cat ai citit?

Aha...acum inteleg ce-i cu modul asta al tau de a te exprima. Ai citit prea multa literatura straina si vad ca te-a afectat rau de tot. N-ai fi vrut ca I. L. Caragiale sa scrie despre barosanii ca tine, si despre viata strainilor? Ca doar ca roman n-a avut niciun rost, nu?

| Nişka a răspuns:

DAca vine unul ca tine si spune ca traditiile si tot ce tine de Romania sunt create de tarani...Chiar nu ai idee ca cineva, oameni mari (nu tarani cum spui tu) au luptat candva pentr ca tara noastra sa fie libera.DE ce nu facem cateceva pentru a schimba ceea ce este, cum a ajuns Romania, stim doar sa spunem ca este in ultimul hal si sa ne punem intrebari referitoare la ea, cand noua ne este lene sa mergem 10 metri pentru a arunca o hartie la cosul de gunoi, Daca noi nu facem nimic ca lucrurile sa se schimbe cine vrei sa faca sa vina spaniolii sau mai stie cine si sa ne invete? Eu cred ca rostul romanului este sa'si iubeasca tara si sa'si aduca o contributie in refacerea ei.
Iar daca nu-ti convine ar trebui cum ai spus si tu sa-ti schimbi identitatea chiar nu vad rostul tau ca roman. Daca u crezi caci nu a mai ramas ceva cu care sa ne mandrim...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Limba americana?