Economia pa?
Unde crezi ca "sta" economia, in cladirile cu bulina?
Fibra din pamant cu ce ar avea de suferit? Doar nu se intalnesc placile tectonice pe sub Bucuresti, la adancime de 50cm, sa rupa firele celor de la RDS
S-ar activa planurile rosii, ar muri cativa moldoveni si tigani, s-ar vorbi despre asta o luna la stiri, iar pe restul de 99% din tara ne-ar durea la masline, ca de fiecare data cand se intampla ceva cu adunatura aia de betoane si tarani
Multe zone din Bucuresti sunt sub risc seismic foarte ridicat cum e Magheru
Nu toata economia dar o bucatica din ea ar suferi
Unde se produc cei mai multi bani, nu in Bucuresti? Orcum ma refeream la economia bucurestiului
Uita-te si pe harti de riscuri toate scolile de elite din Bucuresti sunt cu risc daca da un cutremur ziua ne mor cateva generatii de elite
Spitalele la fel multe zone importante la fel
Eu vorbesc de un cutremur mare 7 +
Cutremurul zguduie totul, nu trebuie sa se intalneasca placile cu firele
Uita-te la o simulare de cutremur
A, da. Va mor voua elitele. Si economia voastra. La care contribuie toata tara, involuntar.
Citeste ultimele randuri din primul meu raspuns.
Ar pica cladirile foarte vechi, alea construite de ceasca sau mai devreme de el din interbelic, o parte din infrastructura ar fi afectata, ar muri destui oameni. E clar ca la un dezastru natural economia sa fie afectata pe termen fie scurt sau mediu-lung in functie de gravitatea fenomenului.
Bucuresti si-ar mai reveni foarte greu, dar asta pentru cum merg lucrurile in Romania, daca era un oras din Japonia in maxim 1 saptamana era ca nou. Nu cred ca s-ar muta capitala daca principalele centre administrative n-ar fi foarte afectate, nu e ca si cum orasul ar fi distrus din temelie si ar arata ca dupa un atac nuclear sau eruptia unui supervulcan. In Romania nu pot fi cutremure mai mari de 7 si ceva grade, cam ala ar fi maximul spre deosebire de alte tari unde placile tectonice le dau cutremure de peste 8, chiar peste 9 grade. La 7 grade te zguduie serios dar nu atat de puternic incat sa pice chiar tot orasul, sunt zone cu cladiri noi care sunt construite in anumite norme de siguranta.
Utilizatoare123 întreabă: