Am comunica doar pe net sau telefon prin scris, asta s-ar intampla.
Ne-am adapta la asta.
Cine nu suporta sa nu dea din gura si sa nu asculte muzica, o ia razna psihic si aia e.
Intrebarea mai nasoala este "ce s-ar intampla daca toata lumea ar deveni oarba", acolo sa vezi problema.
Ca daca ar deveni si oarba si surda si muta, adios, nu mai poti comunica, nu mai ai leg cu mediul exterior si murim toti lent.
Ne-am înțelege din priviri.Sau în scris.Nu am mai auzi muzica, asta ar fi cel mai nașpa.
Ar fi un tip de muzica pe care il percepi prin vobratii. Lucrez cu persoane surdo-mute si ei asculta muzica la casti. Bineinteles ca si eu prima data m-am intrebat : "De ce asculta muzica ca doar nu aud nimic?" Apoi am vorbit cu unul dintre ei prin semne un an mai tarziu, dupa ce le-am invatat din limbaj si ei spun ca percep muzica prin ritmul vibratiilor de la muzica.
Da, am auzit și eu de perceperea vibrațiilor.Dar asta nu poate surprinde în totalitate complexitatea unei piese, ei percep doar acel ritm, nu melodia în totalitate.Sunt privați de asta, dar totuși și acele vibrații sunt bune decât nimic.Ar fi o chestie să simți frecvența, că fiecare notă are un număr de hz, dar nu știu dacă ar fi posibil fără auz.Dar îl avem pe Beethoveen și poate mai sunt oameni care aud piese muzicale doar uitându-se la o partitură, dar asta presupune totuși ca înainte de a rămâne surd să fi auzit notele și să ai un auz muzical extrem de dezvoltat pentru a le reține.
Și cred că o să cam surzim toți mai devreme decât pe vremuri, având în vedere că folosim căști la greu, nu doar pentru fun, unii au meseria de așa natură.
Urechea, de fapt e un mecanism rudimentar, dar foarte eficient si fin de captare a vibratiei. Noi tot o sa putem simti vibratiile, pentru ca suntem facuti cam 70% din apa. Apa simte si ea vibratiile. Doar ca o sa ne trebuiasca niste sunete mult mai amplificate pentru a auzi ceva. Oricum, pe viitor o sa ajungem sa reproducem si urechi pentru persoane care nu sunt binecuvantate cu ele. Deja se lucreaza la reproducerea oculara. Deja s-au reprodus cu succes plamani si inimi artificiale.
Să sperăm că reușesc.Se încearcă să se reproducă și creierul.
Daca se poate asta, ar fi ceva revolutionar pentru toata planeta. Toate religiile s-ar colapsa, pentru ca ideologiile lor ar fi nule.
Nu ar fi aceeași persoană dacă s-ar implanta acel creier în altcineva, pentru că tot materialul genetic nu stă doar în creier.Dar ar fi interesant de văzut care ar fi reacțiile. Dacă ar reface creierul aceleași persoane, scăpând-o de moarte cerebrală, nu s-ar demonta religiile.
Daca o sa se intampla ce cred eu ca o sa se intample, atunci cu siguranta ar fi ceva revolutionar pentru religiile lumii.
În orice caz mai bine pentru noi.
Dacă toți oamenii ar deveni surdo-muți atunci s-ar folosi un alt mijloc de comunicare, cel prin semne probabil.