Mai multe prenume ajuta la stabilirea unei identitati. Stii cati de Popescu Ion (Ioan) sunt in tara asta?
Am ajuns și eu la concluzia că e cam inutil să ai 2, că oricum ești strigat doar pe 1 sau și să fi strigat pe 2 în funcție de anturaj tot te identifici mai mult cu un singur prenume. dar na, sună frumos când ai 2 prenume și le zici împreună sau părinții nu se pot decide la unu singur
Bineinteles ca nu sunt utile, dar nu toti oamenii sunt inteligenti sa inteleaga asta.
Presupun ca mai mult de un prenume sunt puse pentru a multumi si bunicii, si parinti... si toti care propun acest lucru.
Am doua prenume, dar folosesc doar unul.
Al doilea cand sunt sunata de ziua numelui.
Mai mult decat atat s-au produs incurcaturi cu doua prenume.Am avut a primi niste banuti.Cine i-a trimis nu stia sau a uitat de un prenume...Am fost la banca, am prezentat buletinul si nu mi i-a dat.Am sunat la persoana respectiva a facut modificarile.
Nu sunt nici deosebit de utile, dar nici nu te incomodeaza in vreun fel. Doar nu le cari in carca si nu te obliga nimeni sa le folosesti pe toate.
Apropos, daca trei prenume ti se par multe, stii care era numele complet al lui Picasso?
Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso
Corect!
In acte trebuie folosite toate.
Si ce daca? Actele se fac o data la X ani, si oricum nu le faci tu. Si atunci cu ce te deranjeaza?
Da,am auzit de astfel de persoane, dar mi se pare o prostie, ma rog, fiecare cum vrea.Un prenume este suficient.
Am prieteni cu 3 prenume, nu este ceva de mirat.Dar In generala am avut un coleg pe care il chema Andrei Coșciug. Sau Elena Vacă )