Salut RoZanutsa! Stiu senzatia...este si misterul copilariei mele ! Acum a trecut si copilaria si misterul! Nu jur ca este asa dar cred ca este vorba despre o insecta! cel mai probabil o carie pentru lemn (un fel de termita romaneasca!). Atunci cand te apropii de locul respectiv ticaitul dispare, nu-i asa?! Daca e de rau? poate doar pentru mobila sau lemnul respectiv! Mi-ai trezit nostalgii! Poti dormi linistita, acum cred ca imi placea ticaitul respectiv, e ca si cum ai avea o pendula invizibila!
Oau...credeam ca sunt singura care aude asta, serios!Nu stiu sincer c sa-ti zic. poate mk are dreptate
Stai linistita ca nu e nimic din ce se spun superstitiile! Ticaitul acela este cauzat de niste insectie numite gandaci de priveghi.Stai linistita deoarece acesti gandaci n-au nicio legatura cu moartea, se numesc asa deoarece ii poti auzi numai cand este liniste deplina, ca la un priveghi.Acesti gandaci emit un sunet ca un ticait de ceas, perceptibil doar in liniste deplina.Sunt asa de mici incat se pot strecura si prin porii din perete. Sper ca acest raspuns ti-a fost de folos!
Si eu am auzit in copilarie ceasul. ca si semnificatie nu stiu ce inseamna dar sigur nu e gandac, sare, reptila, carie, el se misca, se misca relativ repede de-a lungul unui perete ori roata in incapere. as spune mai exact ca el iti spune ca in TIMP nu vei ramane acolo
Correct. Inainte cu vreun an sa plec definitiv din tara auzeam ceasul casei zilnic, uneori mai incet uneori mai tare. Il auzeam numai eu. Pentru mine nu a fost semn rau, pentru ca plecarea a fost spre bine. Dar era probabil masurarea timpului ramas. M-am intors acolo pentru cateva zile dupa 15 ani si nu am mai auzit nimic.
Nicoleta6 întreabă: