In limbajul florilor, trandafirul negru este un simbol pentru moarte, suferinta, razbunare, tristete, doliu, adio.
In alte culturi, simbolizeaza renasterea si iubirea profunda (foarte rara).
Este si un simbol rar utilizat al anarchistilor.
In anime-ul "Revolutionary Girl Utena" trandafirul negru simbolizeaza fateta macabra si rea a sufletului uman.
In cartile Dragonlace, el simbolizeaza rusine si dezonoare. cateva scriitoare de nuvele fantasy folosesc trandafirul negru ca simbol pentru vampiri/vampirism/nemurire.
In jocurile Elder Scrolls, trandafirul negru simbolizeaza iubrea pasionala si salbatica/primitiva in sentiment.
Acesti trandafiri sunt vopsiti ca sa aiba culoarea asta? Sau chiar infloresc astfel?
Vopsiti, intr-un fel. Se planteaza trandafiri rosii (cu cat mai inchisa culoarea, cu atat mai bine). Se creeaza un amestec special de vopsea (1 lingura de vopsea alimentara neagra la 5 pahare de apa), cu care se uda plantele la radacina din doua in doua saptamani.
http://www.wikihow.com/Grow-Black-Roses
Multumesc.
In mitologia gotica inseamna iubire tragica, din cate am auzit eu, inseamna si moarte.
In epoca victoriana, un trandafir negru rareori inseamna ceva bun. Exista multe teorii in legatura cu semnificatia trandafirului negru si toate sunt triste. Este cunoscut faptul ca atunci cand o persoana primeste un trandafir negru inseamna ca cel care i l-a trimis ii doreste raul. Din fericire, majoritatea florilor transmit mesaje placute si frumoase. Sper ca te-am ajutat
Cred ca inseamna,, ceea ca esti foarte deosebit pentru persoana iubita. si nimeni nu-i asa ca tine,,... moartea aicea n-are nici o atributzie.
anonim_4396 întreabă: