E prea vasta cunoasterea in lume ca sa mai poti avea "invatatul" ca scop in viata. Daca asta ti-e scopul, inseamna ca iti doresti dintr-o forma de aroganta sau ego.
Si eu ma confrunt aici cu o dilema: pe de o parte zic ca pun pret pe 'cunoastere' si pe 'intelegere', dar dupa ma stresez ca n-am citit un anumit numar de carti
Eu iti sugerez sa te ghidezi dupa curiozitate, nu dupa dorinta de a stii mai mult. Par similare cele doua, dar una implica a intelege un domeniu mai bine, indiferent de cat iti va permite sa te lauzi cu asta, iar cealalta implica fuga dupa faima si laude.
O mica adaugire, pentru ca stiu ca e mai usor sa inveti din greselile altora:
Pe la 16 ani ma credeam eu mare intelectual si om al cartii, si am fost la librarie si mi-am luat niste carti de Schopenhauer, Kant si Freud. De ce? Ca am auzit ca astia destepti citesc carti de la ei. Deci iti dai seama ce pasiune reala aveam eu acolo Habar nu aveam nici macar care erau ideile lor, nici macar nu stiam ca astia nici nu abordau teme similare. Dar eu stiam ca din astea citesc oamenii "destepti" si imi placea sa vad la mine in biblioteca cotorul pe care scrie numele lor.
Bun, incearca sa eviti sa faci fix genul asta de tampenie pe care o faceam eu (si inca o fac, intr-o anumita masura)
Mi-ai găsit cele mai deep tenebre.
Pe care eu le-am găsit abia prin terapie și tot după ce am citit alte cărți de psiho. Evident că orice faci compulsiv, ori fără un scop precis ci mai mult ca "detașare" și "viciu" o faci din ego și din propriul vid interior.
Iar viciile nu sunt doar cele care cred tanti Mița și nenea Nelu de la scara blocului că sunt (adică alea chiar catalogate ca și negative) ci un viciu și destul de nebunesc astăzi este și viciul workaholismului și chiar al controlului și puterii ori chiar al faimei.
Măi TPUaș, nu știu cine ești, dar bun venit în gașca celor cu gândire deep și care vede dincolo de aparențe.
Îmi place ce spui tu pe aici. ) Și că ai o vedere mai deep a lucrurilor, a vieții.
Sa se concentreze la maxim pe ceea ce îi place să facă,de exemplu eu am mers pe reparatii electronice și îmi focusez atenția doar pe partea asta,vreau și software să învăț, sunt multe de descoperit, învățat, de exemplu psihologie, filozofie, știință etc
Nice!
Ține-o tot așa, măi, Ray.
Ce ar fi viața fără studiu și cunoaștere. Dar uneori e obositor și atâta studiu. :/ Mai ales când vezi că nu poți reda în societate nimic din ceea ce ai învățat.
Hrana creierului este pestele și învățatul a ce trebuie sa înveți să supraviețuiești și să te reproduci, chiar vreau să îmi instalez Linux, mac, Windows pe laptop sa vad cum va fi
Www, deși nu prea avem perspective comune, domnule Suntserios, parcă azi mi-ați citit mintea. ) Și nu este un sentiment plăcut.
Tocmai asta simt și eu că e viața mea, un nimic, ce încerc să-l umplu cu chestii, dar sincer, la naiba dacă știu pentru ce și unde duce toată această îngurgitare de chestii. Deci cu cât îmbătrânesc mai mult și viața trece pe lângă mine, și observ că nu am realizat nimic material, dar eu încă mai stau să învăț chestii și asimilez chestii, îmi spun că nu duc nicăieri aceste drumuri. Și asta este frustrant. Singurul lucru bun e că simt că mi-am demonstrat că pot. Nu știu ce, dar măcar mi-am demonstrat că pot să fac multe chestii, chiar dacă de cele mai multe ori fără finalitate și scop. )
Sfat. Viața este făcută din iubire, libertate și cunoaștere ( definiție scurtă. Dacă ratezi pe una din ele, ești handicapat.
Foarte poetic și sincer.
Deci din start sunt handi, căci am parte de cunoaștere, între timp a mai venit și setea aia, însă nu și de iubire. Cât de libertate, aici da, o am din plin, cel puțin deocamdată. ) Vom vedea ce rezervă viitorul.
Oameni inteligenți nu prea au avut parte de iubire
In viata exista doua mari motivatii: nevoia si placerea. Deci, atat timp cat le imbini cu succes pe amandoua, nu-ti face probleme.
Păi într-un timp doream să devin o mașinărie umanoidă de ucis. ) Sau măcar o cutia Pandorei. )
Dar azi am cam renunțat și la visul ăsta. )
Maxim se poate sa cunosti aproape totul foarte vag dupa zeci de ani de studiu si nu merita. Mai bine este sa fi specializat in maxim 3-4 domenii. Viata e prea scurta pentru a fi o enciclopedie in toate domeniile.
Corect,eu as spune Intr un singur domeniu sa fii nr1
Să facă ce-i place, dacă îi place să asimileze cunoștințe din diferite domenii nu văd care ar fi problema.