In primul rand, atunci cand invat o limba straina, eu incep cu pronuntia fiecarei litere din alfabet si a grupurilor de litere, exceptiile si asa mai departe- tot ce e legat de pronuntie. Dupa aceea invat cateva lucruri de baza, cum ar fi formulele de salut, dialoguri simple de genul "-Ce mai faci"-"Bine, tu?". Dupa ce stapanesc bine informatiile astea, trec si la chestiuni de gramatica- conjugarea verbelor, cazuri, persoane, substantive si asa mai departe. Dupa ce invat si regulile astea, incerc sa invat cat mai multe cuvinte din limba respectiva pentru a putea comunica (,) cat mai variat.
Ce limbi ai invatat?
Finlandeza, dar sunt abia la inceput (m-am apucat acum vreo 4-5 luni, dar nu am prea mult timp in perioada asta). Am avut o tentativa si cu germana, dar am ramas doar la stadiul de conversatie de genul "-Ce mai faci?/-Bine, tu?", verbe neregulate si conjugari. Am incetat tot din lipsa de timp, dar planuiesc sa reiau pe viitor, fiindca imi place, desi finlandeza sau alte limbi mai putin folosite nu cred ca imi pot fi de folos pe viitor.
Isi place germana? eu spick english?
Da, imi place foarte mult si mi se pare relativ usor de invatat (cu exceptia catorva capitole legate de conjugari si alte chestiuni de gramatica), fiindca e oarecum similara cu engleza. Engleza o stiu la nivel avansat si franceza la nivel mediu, dar ultima nu-mi place de nicio culoare- am fost nevoita sa o invat la scoala.
Nici mie nu mi-a placut franceza, ce curs ai incercat?, eu am de la eurocor online
Nu am urmat un curs anume, ci mai multe gasite online. Bloguri, videobloguri, videoclipuri care m-au ajutat sa invat pronuntia si asa mai departe. Am folosit informatia de pe mai multe site-uri si unde aveam dubii, "sapam" mai adanc si foloseam si alte surse (carti, dictionare etc.) Cred ca cele de la Eurocor sunt bune, cel putin asa am auzit.
Am inceput un curs de germana dar profa da multa gramatica, te-ai descurcat cu gramatica germana?
Da, cat de cat. Am invatat lista verbelor neregulate, terminatiile pentru fiecare persoana, conjugarea la timpul prezent, exceptiile si articolele (articolele mi se par cele mai complicate, in sensul ca le confund, nu ca ar fi cine stie ce regula pentru ele). Momentan atat, o sa reiau in curand si probabil ca voi da si de notiuni mai complicate sau greu de retinut.
Cel mai bine se invata, dupa ce ai memorat notiunile si cuvintele de baza, cand conversezi cu cineve in limba respectiva.Eu asa am invatat engleza, vorbind mai mult de nevoie in concedii.
Eu l-am pus pe Ray ( anterior se numea Raymusic respectiv
ateuNEGATIV, (și atunci era prieten cu mine ) dar a renunțat la contul respectiv și a pierdut peste 100.000 de puncte ) ), care știe engleza, să învețe sau spaniola, sau franceza sau rusa, că sunt limbi vorbite de mai mulți oameni decât germana, că mi-am zis, că și nemții ăia, trebuie să cunoască, o limbă străină!
Eu cand a trebuit sa invat spaniola. am invatat lucrurile elementare ca sa pot comunica macar la un magazin, apoi pe parcurs am trecut la lucruri mai complexe, cum ar fi sa incet sa scriu.
Neimportant întreabă: