| Joker3134 a întrebat:

Ce spuneți depresia o poți moșteni? Dar dacă știi asta nu poți să o îndepărtezi sa o previi? Cu ajutorul unui terapeut, prin sport etc.

Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

E mereu cel mai bine sa te cunosti.
Sa iti acorzi timp numai pentru tine.Sa te gandesti la lucrurile din trecut pe care le-ai facut.Sau pe care nu le-ai facut si ai fi vrut.
La momentele in care ai fi vrut sa zici ceva dar nu ai zis.

Stii cum zic unii adulti ca nu exista intrebare proasta.E cea mai mare prostie pe care o poate spune cineva.

Singurele momente cand o intrebare nu e proasta e cand e vorba despre tine insuti/insati.

"De ce?"
Asta e intrebarea pe care trebuie sa o pui cel mai des daca vrei sa ajungi sa te cunosti.
De ce?
Pentru ca, atunci cand ajungi sa te cunosti, ajungi nu numai sa fii o persoana sanatoasa dar si sa iti vezi calitatile si defectele dintr-un unghi diferit.

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Andreeush a răspuns:

Nu se moștenește depresia.

| LPCTSTR a răspuns:

Zic eu ca este imposibil sa mosetenesti ceva ce apare ca efect a ceva. Cum ar fi sa fii depresiv de mic, lol.
N-am dat de depresie desi am avut episoade de "suparare", deci nu pot spune ca e adevarat.

| RKBlue a răspuns (pentru LPCTSTR):

Daca ai avut episoade de suparare nici nu ai cum sa dai de depresie.
Nici de anxietate.
Perioade de suparare are oricine, fie ca sunt mai scurte, fie ca sunt mai lungi.

| RKBlue a răspuns:

Depresia nu se mosteneste...

Adica:
Daca mostenesti anumite gene, acestea te pot face sa te afunzi mai usor in depresie.
Dar nu neaparat.

Trebuie sa intelegem ca depresia nu e tristete, suparare si nici nu e cauzata de ele.
Cand o persoana nu se cunoaste cu adevarat, rezultand in faptul ca in viata de zi cu zi actiunile pe care le face nu au legatura cu proprile sentimente.Acestea conduc la sentimentele de confuzie si a te simti fara rost.
Persoanele care nu ajung sa se cunoasca cu adevarat, la un nivel profund emotional, sunt prin definitie depresive.
Persoanele depresive nu stiu unde se afla adevaratul "eu" si nu sunt "vii" intr-un anumit fel.
De asta depresia poate conduce la suicid.
In schimb tristetea nu.Nu auzi ca cineva s-a sinucis caci era suparat( doar in niste cazuri exceptionale, si acolo nu era neaparat vorba de tristete)

Nu poti intelege depresia daca mereu va fi cineva(sau mai multi) care iti vor umple capul cu prostii ca:"e doar o faza","trece de la sine","fii optimist","inveseleste-te"...
Cum sa zic...It's bullshit!

Un copil foloseste metoda refularii(a impinge inauntru, a incerca sa nu acorzi importanta unui subiect) atunci cand se intalneste cu o situatie traumatica,cu care multi ne confruntam.
Diferenta e ca pentru un copil,o situatie traumatica e atat o cearta mai puternica, o bataie sau a fi ignorat, in timp ce, pentru un adult aceste lucruri par ceva nesemnificativ.
Copilul tinde sa isi reprime sentimentele.
Cand iti reprimi sentimentele mai mult timp,ajungi sa te distantezi de propriul "tu", incat ajungi la depresie.
O pesoana depresiva va cauta diferite moduri prin care sa se distraga de la propriii demoni,cum ar fi sportul,drogurile, activitati sociale,activitati intelectuale, etc(unele mai sanatoase decat altele)
O persoana depresiva are mai multe sanse de a intra intr-o relatie de dependenta(in cuplu).De exemplu, cand auzi ca un om batran a murit la scurt timp dupa partenerul sau(nu neaparat foarte batrani) si nu e din cauza unei boli clare, aceasta se intampla din cauza atasamentului nesanatos(lipsa de eu-lack of self.)sau depresiei, pana la urma.

Dependenta ajunge sa fie una din problemele majore ale depresiei.
Un copil depresiv va ajunge un adult care, cel mai probabil, va depinde de propriul copil pentru a simti sentimentele de iubire si apreciere.Desi parintele nu realizeaza asta, copilul va ajunge sa "aiba grija" de parinte, nu se va dezvolta complet pe plan emotional si astfel ajunge sa se distanteze de propriul "eu"( deci ajunge la depresie).
E ca un cerc.

P.s.
Terapeutul nu te ajuta prin medicamente si nici prin a iti da raspunsuri, ci prin a te indruma sa iti descoperi singur problemele.De asta dependenta este o solutie usoara pentru unii, caci ii face sa isi uite problemele.
Un terapeut bun va incerca sa te indrume, chiar daca e greu si nu iti va pune un diagnostic sau iti va spune ce sa faci.Te va lasa sa te descoperi singur, asta e singura sansa de vindecare.

| LPCTSTR a răspuns (pentru RKBlue):

Ou... inseamna ca sunt depresiv de la 15 ani si nici n-am stiut rolling on the floor

"Cand o persoana nu se cunoaste cu adevarat, rezultand in faptul ca in viata de zi cu zi actiunile pe care le face nu au legatura cu proprile sentimente. Acestea conduc la sentimentele de confuzie si a te simti fara rost.
Persoanele care nu ajung sa se cunoasca cu adevarat, la un nivel profund emotional, sunt prin definitie depresive."
Nu glumesc, ma regasesc in randurile astea, dar am decis sa fiu strict indeferent de situatie: "fie ce-o fi"

| LPCTSTR a răspuns (pentru RKBlue):

Problema este ca am impresia ca ma cunosc prea bine, sau cel putin am avut impresia asta. Pana cand ajung sa realizez ca pierd timp degeaba pe o analiza facuta si refacuta de mult prea multe ori.

Am prins ideea, poate o-i fi eu un soi mai extraterestru de nu "sufar" laughing

Poate esti
Sau poate esti pe jumatate robot... laughing

E mereu cel mai bine sa te cunosti.
Sa iti acorzi timp numai pentru tine.Sa te gandesti la lucrurile din trecut pe care le-ai facut.Sau pe care nu le-ai facut si ai fi vrut.
La momentele in care ai fi vrut sa zici ceva dar nu ai zis.

Stii cum zic unii adulti ca nu exista intrebare proasta.E cea mai mare prostie pe care o poate spune cineva.

Singurele momente cand o intrebare nu e proasta e cand e vorba despre tine insuti/insati.

"De ce?"
Asta e intrebarea pe care trebuie sa o pui cel mai des daca vrei sa ajungi sa te cunosti.
De ce?
Pentru ca, atunci cand ajungi sa te cunosti, ajungi nu numai sa fii o persoana sanatoasa dar si sa iti vezi calitatile si defectele dintr-un unghi diferit.

Întrebări similare