Eu mai nimic, inca n-am ajuns in Brasov, sper sa ajung cat mai curand.
p. s. eu n-am dat copy/paste
Caeste un oras foarte frumos este bun pentru turism si altele cine sta in acest oras este foarte norocos are multe avantaje si sunt si formele de relie foarte frumoase
Braşov (în dialectul săsesc Kruhnen, Krűnen, Krînen, în germană Kronstadt, maghiară Brassó, în latină Brassovia/Corona; de asemenea pe hărţile vechi trecut Cron∫tadt sau Braßov) este reşedinţa şi cel mai mare municipiu al judeţului Braşov, România. Potrivit recensământului din 2002, are o populaţie de 284. 596 locuitori,[1] fiind unul dintre cele mai mari oraşe din ţară (totuşi în scădere în ultimele două decenii datorită exodului saşilor şi a reducerii activităţii industriale). Conform ultimelor estimări oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, populaţia municipiului Braşov era, la 1 ianuarie 2009, de 278. 048 locuitori[4]. Staţiunea de iarnă Poiana Braşov se află la 12 km distanţă de centrul municipiului, dispunând de o infrastructură dezvoltată pentru practicarea sporturilor de iarnă. Patron al oraşului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se află pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Braşovului sculptată dedesubt în relief.
În acest oraş a fost confecţionată şi instalată o copie a „Statuii Lupoaicei" („Lupa Capitolina"), simbolul latinităţii poporului român.
Braşovul este cunoscut şi datorită Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur", ce se ţine aproape în fiecare an în centrul oraşului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Ray Charles, Pink sau Christina Aguilera.
Municipiul Braşov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice şi înfloritoare oraşe din zonă. Datorită poziţiei geografice privilegiate şi a infrastructurii sale de astăzi, el permite dezvoltarea multor activităţi economice, culturale şi sportive
Mai multe gasesti aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bra%C5%9Fov