Cu o persoana mai putin inteligenta cred ca e mai usor sa vorbesti despre chestii concrete. Sa nu dai in filozofie, sa nu te astepti la extra descoperiri ale mintii sale. Vreme, sport, cunoscuti, televiziune, poate vreun film vazut, ceva.
Cu cineva cu un IQ mai baban poti vorbi despre orice, intr-adevar. Bine, eu in cazul asta prefer sa-mi tin gurita si mai bine sa ascult ce spune el, poate mai invat si eu ceva. Dar fac foarte bine discutiile astea, ti se deschid tot felul de idei si posibilitati.
Oricum, oamenii nu trebuie judecati in functie de gradul de inteligenta, de cunostinte sau de cate clase are. Experienta de viata e mult mai importanta, zic eu. Poti invata cate ceva de la oricine, atata timp cat pastrezi o atitudine deschisa si nu esti cu nasul pe sus.
Persoanele inteligente acceptă orice subiect, chiar şi polemici, fără nici o problemă.
Sunt şi câte unii cu care nu trebuie să vorbeşti decât despre starea vremii pentru că altfel... ferească sfântul!
@SimpleSergio, spuneam ca poti vorbi cu cineva mai inteligent decat tine cam despre ce-ti vrea inimioara. Cred ca inteligenta tine de imaginatie. Adica trebuie sa te contrazic. Dupa capsorul meu nu poti avea un iq mare daca nu ai imaginatie. Eu consider sunt legate cumva. Una e sa ai cultura generala si sa ai o groaza de cunostinte si alta e sa te duca bubilica, sa poti face legaturi si sa poti aborda orice subiect. Eu am mai mult respect pentru cei din categoria a doua si pe aceia ii consider inteligenti.
Deci ca sa-ti raspund la intrebare, ca m-am luat cu aberatul, cred ca poti vorbi cu oameni inteligenti despre viata si moarte, despre educatie, despre teluri si oameni, poti cere sfaturi, poti asculta povesti din care sa inveti ceva daca ascuti urechile.
Cred ca oamenii deschisi la minte, cu niste conceptii bune si sanatoase te pot face sa privesti viata altfel. Doar de la o discutie ti se poate schimba pentru totdeauna felul in care privesti lumea.
Ok Va multumesc pentru raspunsuri...insa @andreea nu m-ai lamurit ce subiecte abordezi in preajma celor cu iq baban ).
Parerea mea este...ca nu conteaza iq-ul ci imaginatia."caldura" celeilalte persoane..."inteligenta nu ofera neaparat un subiect de discutie " ci imaginatia..."imaginatia este mai importanta decat cunoasterea" (Albert Einstein).
o zi buna va doresc!
Persoanele cu adevarat inteligente stiu sa vorbeasca pe intelesul tutulor... Ele nu se inganfa cu ce stiu si tot ce spun sau fac, fac pentru binele tuturor. Cu astfel de persoane tie drag sa comunici si iti inspira incredere. Poti sa vorbesti despre orice.
Va puteti testa Iq-ul aici: http://www.test-iq.ro/#556506
Pai daca e foarte destept ii vorebsti despre matematica, fizica, romana, geografie... daca e mediu: ii zici de fete sau baieti, ii vorbesti de zodii.Si daca e prost: ii zici barfe... ii zici de guess etc
MadaAwwr întreabă: