Pai un trabuc nu contine atatea gudroane nu contine hartia pe care o au tigarile si de obicei tutunul din care sunt facute trabucurile este crescut ecologic si prelucrat manual.
Tutunul din trabuc este uscat aproximativ 6 saptamani dupa care urmeaza un proces de fermentatie care are ca scop eliminarea unor substante nocive si obtinerea unei arome mai speciale.
In plus trabucurile sunt ca vinurile adica foarte speciale, daca un trabuc este valoros si vrei ca sa-i maresti valorile aromatice il poti lasa la invechit(sunt trabucuri care se pot lasa la invechit chiar si 20 ani)
Invechirea se face intr-o cutie speciala numita humidor, humidoarele sunt facute din lemn nobil imbracate la interior cu lemn de cedru spaniol temperatura din ele ar trebui sa fie de 18-20 grade iar umiditatea de 60% maxim 70% pentru unele tipuri de trabucuri.
Deci te poti bucura linistit de aromele unui trabuc fara ati face multe griji in privinta substantelor nocive din el.
Atentie daca esti incepator iti recomand ceva mai light si nu foarte scump petru ca o sa te doara plamani daca nu esti obisnuit cu tutunurile tari.