Buna NamelessRose
Hemoroizii (interni) sunt vene care captusesc canalul anal ca niste pernite, asigurand inchiderea etansa a anusului, astfel incat, in conditii normale, nici scaunul diareic, nici flatulenta nu se pot exterioriza involuntar.
Daca hemoroizii sunt afectati in mod permanent, ca de exemplu in constipatia cronica, ei se maresc si sunt impinsi treptat in afara anusului.
Simptomele hemoroizilor!
De obicei sangereaza prin anus, cu sange rosu franc, urmata de prolabarea hemoroizilor in afara anusului, insotita de secretie anala care pateaza lenjeria, o senzatie neplacuta de presiune.
Cum pot fi tratati hemoroizii? Netratati cres mult in dimensiuni, ramanand ca singura atitudine terapeutica interventia chirurgicala, cunoscuta pentru inconvenientele majore. Tratamentul medical si masurile igieno-dietetice au rol de ameliorare. Iata de ce concluzia fireasca este aceea ca hemoroizii trebuie excizati, pentru ca ei sa nu se dezvolte in continuare si sa evolueze spre stadii mai avansate. radiofrecventei. Fara internare, pacientul se prezinta pentru 3-4 sedinte in clinica, unde, prin intermediul unei anuscopii computerizate sunt ligaturate una sau doua mase hemoroidale, fara durere, fara necesitatea unei anestezii.
Am citit undeva ca apar mancarimile de fnd si hemoroizii de la masturbare.Crezi cum vrei
Hemoroizii sunt niste vene sparte si te doare f rau cand ai scaun iese sange... stai linistita... nu e periculos
Niste vene umflaturi in afara anusului sunt dureroase pot produce mancarimi si sangerari
Hemoroizii sunt vene umflate din rectul sau anusul dumneavoastra. Tipul hemoroizilor pe care ii aveti depind de locul unde apar. Astfel exista: Hemoroizii interni – vene umflate in rect. Acestia nu dor de obicei, dar pot sangera fara a cauza dureri. Hemoroizi externi – vene iesite in afara anusului. Pot provoca mancarimi sau dureri, si uneori se pot fisura provocand sangerari. Daca aveti un hemoroid, veti simti o usoara umflatura in varful anusului. De asemenea veti observa sange pe hartia igienica, sau in toaleta dupa scaun.
Ce cauzeaza hemoroizii? Hemoroizii sunt cauzati de o presiune crescuta asupra venelor din rectul si anusul dumneavoastra. Una din cauzele principale este faptul ca va incordati in timpul scaunului. Asta se intampla daca sunteti constipati sau daca aveti diaree. Se poate intampla si daca stati prea mult la toaleta. Hemoroizii pot fi cauzati si de obezitate, de ridicarea greutatilor sau orice alta activitate care presupune incordarea. Cine poate suferi de hemoroizi? Aproape toata lumea sufera la un moment dat de hemoroizi. Dar sunt persoane mai predispuse la aceasta afectiune, si anume cei ai caror parinti au avut hemoroizi. Femeile gravide au de obicei hemoroizi datorita incordarii din timpul nasterii. Daca sunteti supraponderali, daca stati prea mult in picioare sau daca ridicati prea multe greutati puteti sa va inrautatiti starea hemoroizilor. Cand sa mergeti la doctor? Consultati un medic daca observati vreo sangerare pentru a va asigura ca hemoroizii sunt cauza, si nu alte probleme. Sangerarea anusului sau rectului, sau scaunele cu sange pot fi semnele unor probleme mult mai serioase, ca de pilda cancerul.
Ce puteti sa faceti in privinta hemoroizilor? • Preveniti constipatia • Includeti mai multe fibre in alimentatia dumneavoastre. • Beti multe lichide (in afara de alcool). • Faceti exercitii zilnic. • Evitati laxativele. • Cand simtiti ca vreti sa mergeti la toaleta cu scaunul, nu asteptati prea mult. Cum sa ameliorati durerea? • Faceti bai caldute. • Curatati-va anusul dupa scaun cu servetele umede delicate. • Folositi gheata pentru a usura umflatura. • Folositi aspirina contra durerii. • Folositi creme ce contin hidrocortizon impotriva mancarimii si durerii. Nu folositi medicamente impotriva hemoroizilor inainte de a va consulta cu medicul de familie. Veti avea nevoie de chirurgie? Majoritatea hemoroizilor durerosi vor inceta sa mai doara de la sine in 1-2 saptamani.
Daca al dumneavoastra continua sa va faca probleme, mergeti la doctor. Hemoroizii interni pot fi distrusi prin injectarea cu chimicale. O hemoroidectomie (operatia de indepartare a hemoroizilor) poate fi necesara daca hemoroizii interni sunt foarte mari.
Danyl întreabă: