Depinde cine e persoana, ca una inteligenta va sterge cu tine pe jos de acum, indiferent de ce vei face.
Foarte corect spus! Si eu am explicat si de ce. Am si zis ca daca e naiva, o va ierta.
Deja a avut noroc ca persoana nu s-a razbunat si a lasat-o asa, ca daca eram eu abuzat de oricine, eu faceam ca abuzatorul sa aiba dizabilitati si el dar mai rau ca mine, sa vedem...cum e, atunci incepe iadul pentru abuzator.
Turbina, nu stiu daca stii despre ce e vb si daca ai citit dincolo, n-ai postat acolo, deci n-ai citit cred, e vb ca ea si-a batut joc urat de o colega cu dizabilitati.
Dar sa vedem cum iese.
Nu am citit, am vazut prin comentarii.
Partea cu razbunarea e plictisitoare, dar uneori prea la indemana pentru a nu fi folosita. Eu recomand mereu partea legala. Persoanele cu dizabilitati sigur au parte de protectie juridica, o plangere penala cu siguranta ar fi satisfacatoare pentru cea de care si-a batut joc. Ma refer la numerar.
Da, deci acum stii treaba.
Legal nu pateste mare lucru agresorul, da bani si tot sanatos ramane si se bucura de viata si isi bate joc si rade de cei cu probleme.
Asa, e bine sa simta ce simte celalalt.
Insa in cazul acesta nu era nevoie pentru ca, culmea, si initiatoarea subiectului a deschis alt topic intreband de ce oamenii judeca omul dupa fizic zicand ca i se zice ca are o figura urata.
Deci are o dizabilitate si ea, ma mir cum si-a batut joc de alt om cu dizabilitati.
Ca si uratenia e dizabilitate, pentru ca niste gene bune nu dau figura asa, e tot considerata o eroare si suferi mult de pe urma celorlalti.
Acelei fete cu dizabilități doar i-am adresat un cuvânt jignitor, nu poate interveni poliția pentru ceva atât nesemnificativ, poliția nu poate da amendă unui om pentru că a spus cuiva un cuvânt urât
Nu sunt abuzatoare fiindcă doar i-am spus un singur cuvânt urât doar o singură dată, abuzatori sunt ăia care recurg la violență fizică și se iau în mod constant de cineva, eu nu mă iau în mod constant de ea, i-am spus ceva jignitor doar odată
,,Insa in cazul acesta nu era nevoie pentru ca, culmea, si initiatoarea subiectului a deschis alt topic intreband de ce oamenii judeca omul dupa fizic zicand ca i se zice ca are o figura urata.
Deci are o dizabilitate si ea, ma mir cum si-a batut joc de alt om cu dizabilitati.
Ca si uratenia e dizabilitate, pentru ca niste gene bune nu dau figura asa, e tot considerata o eroare si suferi mult de pe urma celorlalti''
Singurul defect fizic pe care îl am sunt kilogramele în plus, după ce slăbesc nu o să mai fiu o,, eroare''
Daca i-ai zis doar un cuvant urat, aia nu e nimic, dar tu ai zis dincolo "m-am purtat f urat...", se intelegea ca ai facut rau serios de tot, trebuia sa zici de la inceput, ca era alta treaba.
Ptr atata te iarta fara nici o problema, stai linistita, doar ca na, sa-ti ceri scuze pentru ce ai zis si gata.
Eu am zis de eroare nu din punctul meu de vedere ci al naturii, de fapt am zis asta.
Ca eu respect omu si urat, si gras, si slab si cum o fi, ca tot om este, dar natura gandeste altfel.
Nu e vb doar de greutate, uite ce ai zis dincolo:
"Toată viața oamenii din jur mi-au spus că sunt urâtă chiar și propriul meu tată mi-a jignit înfățișarea odată,mi-a spus:,, Ești drăguță cu toate că la față nu ești prea strălucită''.
Un băiat de la școală mi-a spus:,, Arăți ca păpușa chucky'', alt băiat a spus îi plac toate fetele din clasă înafară de mine, o fată de la mine din clasă mi-a spus:,, Ești urâtă cu spume'', din cauza acestor oameni care mi-au distrus stima de sine mi-e rușine să ies și din casă."
Era vb si de figura, nu doar de kg. Ca asa kg in plus le dai jos, aia nu e o problema permanenta.
Exista o lege cu amenzi foarte mari, daca il faci pe cineva "tigan".
Se gaseste un articol de lege pentru orice, trebuie doar sa stii cum sa reclami asa ceva.
Sa iti cer scuze sincere, astfel incat sa stii ca persoana respectiva le aude. Dupa nu ai decat sa astepti pana o sa treaca (daca o sa treaca).
Nu este o reteta concreta despre cum sa faci sa fie totul ca inainte, pentru ca poate sa nu fie asa.
Bafta!
Ai mai intrebat asta, e vb de colega cu dizabilitati, ti s-a raspuns dincolo.
Si o sa repet putin si aici, nu cred ca te va ierta, iar ce nu am zis dincolo este ca daca ai recunoaste de ce ai facut asta (ti-am explicat dincolo de ce ai facut), nici un om de pe planeta nu te-ar ierta, pentru ca stie ca la alta ocazie vei face la fel.
Oricum orice ai face, greseala nu o repari, fapta ramane, iar fapta spune ce fel de om ai fost, iar cand cineva e asa, nu se schimba oricat s-ar abtine un timp.
E una sa dai cu bicla in cineva din greseala, iti ceri scuze si aia e, ca asta poti sa nu mai faci niciodata, si alta e sa fie o trasatura de caracter care nu se va schimba niciodata, si se manifesta oricand in anumite situatii.
Dar poate sa te ierte, nu stiu, daca e mai naiva te va ierta. Dar daca nu stii ce sa faci sa te ierte, inseamna ca nu te iarta orice ai facut, sau daca n-ai incercat, vezi, poate merge.
Poate sa-ti mai dea o sansa, aplica ce a zis marin1988 si vezi ce iese, ca altceva oricum nu ai ce face.
Să încerci să vorbești cu persoana respectivă într-un mod sincer, să-i spui că îți pare rău și că o rogi frumos să te ierte. Și să aștepți și să speri că poate să te ierte. Și bineînțeles, să te porți frumos cu persoana respectivă.
Cere ti iertare de la persoana aia frumos. Daca vrea sa te ierte ok daca nup atunci nu mai te purta urat cu persoanele ok si aia e. Nu te milogii de o persoana mult pentru iertare. Totul e trecator
Ai putea ancerca sa ti ceri scuze zic si eu, poate functioneaza, la mine nu a functionat dar macar am ancercat, mi-a zis totusi nt si am apreciat in fine gl hf