Pai intrebarea ta e cam ambigua... te referi la Dumnezeul crestin, sau la o forma de entitate abstracta omnipotenta/omniscienta ce ocupa locul de "Creator" a "tot ce exista"? Ideea de "Dumnezeu persoana-negustor" e foarte larg raspnadita in societatea noastra, si deloc suprinzator e extrem de superficiala si complet lipsita de relevanta (ex. M-am rugat, s-a intamplat => Dumnezeu exista), mai degraba asta denota o psihologie superficiala fara profunzime, ceea ce inspre binele moralitatii societatii noastre, ar face bine sa se schimbe (se poate spune de asemena ca: Dumnezeu exista pentru s-a intamplat ceea ce m-am rugat... => vreau ca Dumnezeu sa existe, e de fapt acelasi lucru) E pur subiectiv, insa in absolut toate cazurile se esueaza sa se definesca acest Dumnezeu (lasand la o parte Biblia, Qu'ran-ul, Mahabharata, Vedele, Torah, Cartea lui Mormon, Bhagavad Gita etc etc) iar pentru a raspunde la intrebarea: Exista? trebuie mai intai sa definim ce vrem sa spunem prin Dumnezeu, deoarece fiecare din scrierile enumerate mai sus se autoproclama "singurul adevar absolut al unicului si adevaratului Dumnezeu" si fiecare, in special Biblia, Qu'ran ul, le considera pe celelalte (prin doctrina) eronate si blafemice. Va trebui sa trecem peste subiectivitatea acestor descriei simbolice ale absolutului, sa evitam indoctrinarea si credinta oarba. Orice perspectiva/viziune fundamentala trebuie bazata pe convingeri cat ma rigide, (fie ele rationale sau irationale) insa cel mai important este sa punem in balanta cele 2 posibilitati, si sa nu demitem idei venite din nici o directie, cu atat mai mult cu cat acestea tin de empirism, sa practicam ceea ce teologii numesc in practica crestina "Ascultare".
Eu personal, cand sunt intrebat daca cred in Dumnezeu, sau daca Dumnezeu exista, raspund cu o alta intrebare ignostica, evidenta si strict necesara: Ce inseamna Dumnezeu?
Credinta nu e o stare de spirit, ci o incredere bazata pe convingeri personale formate in urma unei revelatii, fie din Sfanta Scriptura, fie din natura, fie din marturiile altora sau din ce spune popa, daca spune, ca dracii astia de popi cred ca religia e gradina lor, nu a Domnului, in care intri pe sub poala lor si iesi cu picioarele inainte spre cele vesnice.
Daca Dumnezeu nu exista...cine te-a creat? Chiar crezi ca ai evoluat din maimute? Chair crezi ca lumea a evoluat din nimic?
Citeste Biblia! Acolo gasesti toate raspunsurile! Si binenteles ca Dumnezeu exista! Chiar crezi ca stramosi tai au fost maimute? Sau ca tot ce se intampla pe pamant este la voia intamplari? Dumnezeu sa te ajute!