| aquaticar a întrebat:

Ce va motiveaza sa aveti un job? Cum gasiti puterea sa faceti munca zilnic atatea ore pe zi? Nu ma pot motiva sa am un job. Daca as ramane fara mama cred ca as prefera sa fiu boschetar

14 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt mai multe avantaje in a avea job. Te integreaza in societate.
Cunosti oameni, iti faci prieteni de toate varstele, capeti abilitati de comunicare, programul fix te face disciplinat, salariul iti da si siguranta zilei de maine.
Mai ai si avantajele cotizarii la pensie si a asigurarii de sanatate.
Daca te suna cineva de care nu ai chef, spui ca lucrezi sau alta minciuna ce implica job-ul, pe care nu o verifica nimeni.
Poate ca la 19 ani pare mai misto sa dormi pana la amiaza si apoi sa te scarpini la icre in fata calculatorului, dar pentru o persoana matura, statul degeaba devine o sursa mare de stres si neimplinire.

| Mosotti a răspuns:

Pe mine sincer nu m-a motivat niciodata sa am un job poate pentru ca nu am putut sa-l sustin. Eu altceva am vrut de la viata. Dar am incercat insa nu a mers.

Eu daca n-as mai avea bani, ma duc dracu, nu am nici motivatia sa ajung pe strazi ca sa sufar, n-are sens sa traiesc ca sa sufar.

Motivatia trebuie sa vina de la sine, nu sa ne motivam noi. Deci motivatia vine sau nu vine, nu o controlam noi.

Ai si tu si eu o mare problema la mansarda, ca majoritatea se pot adapta la un job.
Motivatia lor este sa traiasca si sa aiba o viata placuta (cand mai au timp de viata aia placuta, nu prea stiu, dar in fine).

Sti cum e? Hai sa-ti zic eu, daca ai noroc si te numeri printre conducatori, ai viata buna, daca te numeri printre condusi (oamenii de rand), tragi toata viata pe nimic doar sa nu mori ca sa-i imbogatesti pe conducatori (bogatasi, smecheri care asupresc pe oameni pentru sa faca ei averi).
Asta e.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Https://www.bioenergoterapeut.ro/......ea-ta/amp/

Tu pentru ce trăiești?
Care îs țelurile tale în viață?
Care-s realizările de care ești cel mai mândru?

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu traiesc sa ma bucur de fiecare clipa de care ma pot bucura, nu am nevoie neaparat de realizari, sunt mandru daca ma bucur de ceva, de un joc, de un film, un documentar, o emisiune, o socializare aici, o socializare cu prietenii, cu mama, nu traiesc sa realizez nu stiu ce, ci sa ma bucur de ce pot, asta e telul in viata.
Am realizat totusi ca am reusit sa fac doua facultati, una la zi, alta la distanta, dar aia e, m-a pus medicul pe opioide (neoficial unii medici mai dau asta pentru depresie, de ex Suboxone) care mai redresau putin starea, ca altfel nu faceam, insa dupa aia le-a scos ca deja incepusera sa faca foarte rau.

Iar daca eram sanatos ma bucuram de mai multe dar si lucram ca programator ca aia imi placea inainte ca depresia sa-mi cam fure si placerea asta.

Trist.

De ce e trist? Dar ce ai vrea sa vreau? Nu vreau sa inventez roata inca odata, si cam asta vor toti, sa isi traiasca clipa cat mai mult.

Am vrut să zic că e trist că ești bolnav și depresiv la fel ca Bacovia.

Aaa, asta da. Asa a fost scris, n-am stiu ce am, s-a tot agravat lent, nu m-am tratat la timp si dupa aia era prea tarziu cand deja in lobul frontal activitatea e catre minim.
Daca n-ai un picior mai merge, dar depresia iti fura tot, motivatia, dorinta ambitia, iti fura si dorinta de a trai ca sa scapi de suferinta zilnica cum s-ar zice.

| relian a răspuns:

laughing cred ca tu intelegi perfect pe aia homeless,pentru ca multi cred,ca oamenii aia stau pe strada din cauza guvernului,ma refer aici la america.
Multi romani asa cred, ca homlesii din america au ajusn acolo datorita guvernului, ei nu stiu cei ala homeless, majoritatea romanilor cred ca aia nu au joburi, cas defavorizati etc.

Uite acu ai ocazia sai luminezi tu pe romanii care citesc pe aici ce este ala homeless si de ce unia ajuns asa.

Eu de cate ori le -am explicat nu vor sa accepte. Uite chiar si M, assoti cu 2 de s laughing nici el nu crede,vad ca deja a si dat un raspuns pe aici.El crede ca ai ceva la cap,cum zice el la mansarda, explica-i cat e ceasul, poate o sa accepte si el realitatea, adica ca homelessi is asa c a asta vor ei nu din alte motive, nu din motive de sanatate sau cai asupreste careva.

Am si eu un roman pe aici prin America care la fel, la tinut masa pana la 30 de ani,a murit maicasa deja,acu el sta pe la nu stiu ce columbianca de asta gen om de zapada laughing il tine aia,el nu-i curios sa munceasca.
Cineva a zis ca del lasa aia ajunge homeless si o sa fie primul roman homeless din America laughing trist dar adevarat.

Tu sigur o sa ajungi boschetar daca se duce maicata. Poate no sa ajungi acum,dar o sa ajungi mai tarziu,asta cu siguranta.Dar asta e viata,fiecare cu cei place sa faca,tie iti place se pare libertatea laughing sa fii liber ca pasarea cerului,erai bun pe vremea cand omu traia in pestera, asta daca nu te lucra vreun leu, ori sefu de trib nu te arunca in prapastie cand te dibuia ce exemplar esti.
Daca ai fi trait atunci, iti dai seama, ai fi fost primul om al pesterii fara pestera, te-ai fi numit caveless laughing aia da

| Mosotti a răspuns (pentru relian):

Pai si un om sanatos la cap nu vrea sa fie homeless, deci deja faptul ca vor sa fie asa, e grav, au probleme la mansarda clar.
Cui sanatos la cap ii place in frig, fara sa aiba nimic, mancare vai de mama ei, sa stai in hangare cu 200 de insi, sa nu prea ai unde sa te speli si asa mai departe?

Ba chiar din motive de sanatate mintala (fie psihiatric fie psihologic, ori ambele) se intampla asta.
Un om sanatos la cap vrea sa munceasca ca sa aiba unde sta, caldura, TV, calculator si tot, vrea sa faca chestii, sa ii dea satisfactie, si asa mai departe, nu doar sa stea beti pe strazi.

Si eu, si initiatorul si homelessii aia avem probleme, asta e, avem probleme de inadaptare la locurile de munca.

Initiatorul ori ajunge pe strazi, ori se sinucide, eu aleg ultima, ca doar nu am chef sa fiu pe drumuri in foame, frig, mizerie, nu vreau sa traiesc ca sa sufar.
Daca el e putin maso si ii place sa sufere, e okey, e alegerea lui.
Ieri erau 17 grade in casa si tremuram pana caloriferul electric si-a facut treaba, dar sa fiu acum afara? Ce dracu, doamne fereste.
Ce m-ar motiva sa vreau sa fiu pe drumuri?! Barim asa, nu mai stiu nimic si am scapat.

| relian a răspuns (pentru Mosotti):

Sunt sanatosi mintal tun laughing aia e problema, ca de erau cu capu cum crezi tu, statu ii interna la nebuni.Intyradevar sunt si de astia dusi de acasa, ma refer homeless am vazut, gesticuleaza, vorbesc singuri pe strada etc.
Dar majoritatea is oameni normali.Eu am vorbit cu unu de asta aici in Dallas, multi din ei cauta pe la tomberoane, aduna cutii de aluminiu, cupru si le duc la recilare.Asta ce vorbisem eu cu el, trecea mereu, mai fiecare are traseul lui laughing ma refer de astia ce aduna una alta.si omu era mao normal decat normalu,gasise inele de aur,avea cateva,l-a luat si politia,ia luat alea,la verificat,a zis omu am gasit la gunoi, i le-a dat inapoi.

Iti dai seama cand un om are probleme psihice. Tiam zis am unu aici prieten sa-i zic asa, inainte ieseam imprpeuna mereu pe la cluburi la gratare, la lacuri etc.A lucrat o vreme, apoi gata nu ia mai placut munca, se duce lucra 3 luni,apoi se lasa laughing a lucrat si cu mine sinca alt roman,am zis hai cu noi, ne dai la mana, ajutor, a mers, este omu sanatos, dupa 3 luni s-a dat lovit laughing

Mai cunosc inca vreo alti 3 romani pe aici care n-au muncit niciodata in viata lor,doar ca astia au nevasta,munceste aia si au si copii,el sta acasa cu copii,face gaura in canapea.

Fii atent,am mers la el sa instalam aer conditionat nou,si-a luat nu stiu ce casa mare,s-a apucat el sa modifice sa mareasca,cu teren mult in jur,frumos.
Stam la o pauza si el incepe,Auziti fratilor ce mi s-a intamplat. A venit soacra si a luat-o pe fiisa deoparte si i-a spus asa : Auzi ma fato nu crezi ca Alex al tau face gaura in canapea laughing
era toti pe burta laughing deci el toata ziua sta pe canapea,facuse asa cum zicea soacrasa gaura tot stand mereu acolo in acelasi loc si asculta muzica,se uita la meciuri si etc.

Tu poate nu ai intilnit,nici eu inainte nu intilnisem,dar dupa cew am intilnit cateva exemplare de astea am stiut cei homelessi.

De aia am zis multi romani cred ca vai aia saraci nu au de munca,uite in america cati stau pe strazi.
Romanu asta ce zic eu, i-a murit maicasa, tacsu e vitreg, eu is f bun prieten cu tacsu, i-a zis pa si la gara, cand il da afara columbianca se ducea la tacsu asta.Acu ala s-a mutat mai departe si i-a zis gata du-te in drumu tau.
A spus omu, daca aia il da afara asta sta pe drum.Nici masina nu mai are ca lasat-o pe strada, s-a stricat si-a lasat-o acolo.Inainte dormea in masina.

Stai ca mai e inca unu,asta american de asta alb cu scoala,deci cu pregatire laughing vai de capu meu, era vecin cu mine, usa in usa, adica maicasa, el venise sa stea cu masa, dupa a plecat parintii lui la NY si el pe strada.Asta are vreo 50 de ani,om cand il vezi f serios, arata si f bine ca barbat laughing dar nu-i place sa munceasca.
Si asta dormea in masina, ca l-am ajutat eu odata sa repare ceva la amsina, avea lucruri doar scaunu de la sofer era liber.
El imi zicea, azi dorm pe strada aia, dupa 2-3 zile ma mut pe alta strada ca de ma vede politia ma ia la rost.
Dupa a plecat la Austin ca venit iarna si era cam rece pe aici s-a dus mai spre sud ca pasarile migratoare laughing

Deci asa ajung oamenii pe strada, pentru ca asa vor ei.Tu te luasi cu mine ca vai america numai homeless nu-i dse lucru, aia is someri etc laughing
Te asigur ca astia ce ti-am zis eu is sanatosi mintal, pentru ca aici cand lucri se mai fac teste de astea psihologice.Is sanatosi mai sanatos ca mine laughing.
Un om sanatos la cam nu vrea sa fie homeless? Dar ce vrea? aia vrea, pe strada se simte el cel mai bine, ala e teritoriu lui, asa cum unia fac ceva de placere, asa si ei aia e placerea lor, sa stea pe strada

| Mosotti a răspuns (pentru relian):

Pai par sanatosi mintal, real au ei ceva acolo defect, nu inseamna ca delirezi sau vb singur ca sa ai probleme.
Un om sanatos vrea sa lucre ceva, sa aiba bani sa aiba unde sa stea, caldura, apa calda, TV, internet, telefon, nu sa tremure de frig pe strazi, nemancati si vai de mama lor.

Multi schizofrenici de ex cand stai de vb cu ei, juri ca-s cei mai sanatosi, si ei sunt bolnavi bocna.

Ptr ca eu nu imi inchipui cum poti sa vrei sa stai pe drumuri fara de nici unele! Adica gandesc ca un om fara probleme la cap, nu are cum sa prefere asa.
Bine, in Dallas e mai cald iarna, de ex acum la ora 17, 31 sambata 25 decembrie ai 26 de grade.
Iar la noi in Bucuresti la ora 1, 31 duminica avem 8 grade doar.

| gemeni6226 a răspuns:

Intotdeauna m-am simtit motivata sa am un job nici nu se punea problema! Mereu am vrut sa ma simt de folos atit parintilor cit si mie.Banii motivul cel mai important.In rest la servici ai si momente placute macar una pe zi nu numai corvoada! Sunt una care se simte foarte bine atit singura cit si cu oamenii impreuna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lipsa banilor.