Stiinta aceea numina astrologie, era proto astronomie, oamenii faceau descoperiri despre stele si planete, dar deoarece ei credeau ca toate corpurile ceresti sunt niste zei: Jupiter este acelasi cu Zeus(zei preluati de romani, de la greci, Jupiter e denumirea romana a zeului Zeus, de unde si denumirea planetei), poate nu toate stelele, dar credeuau ca si pamantul e zeu: Gaia pentru greci, la romani era Zeul Terra
Mercury, Venus, Mars, Jupiter and Saturn. sunt planetele denumite dupa zei, restul au descoperite mai tarziu: exemple: cu numele in romana si greaca: Hermes(ca Mercury), Aphrodite(ca Venus), Ares(Mars), Jupiter deja am zis, si urmeaza Cronus(Saturn), astea nu erau nume de planete, ci de Zei, si ei au denumit planetele asa, deoarece au crezut ca planetele sunt zei.
Ei credeau ca cerul e poarta spre zei, de unde si pasiunea cu astrologia care vine acum, dar spre deoasebire de acum, ei au si incercat sa descopere planete si stele, si sa le fooseasca in navigatie, si altele, ei au avut si credinta ca totul se baza pe zeii vechi, si modul in care e tructurat cerul, e modul in care le vorbesc Zeii.
Ceea ce are mult mai multa treaba cu credinta, oricum acum astologia nu mai cauta planete(sau setele, sau cum se misca ele in spatiu, chestie acoperita de asstronomie, care poate calcula unde o planeta va fi la secunda, cand este urmatoarea ecplipsa etc. chestii ce erau facute de astrologie atunci), ceea ce o face sa iasa din chesia de propto astronomie, care o facea asa de stiintifica, ca progres al dezvoltarii, multe chestii din astronomie, cum se roteste pamantul, ca e geoidal, etc. incep de la modul in care se foloseau de stele pentru a calatorii, dar partea cu stelele pe post magie care face lucruri wow, nimeni nu o sa ti spuna ca aia e stiinta.
Avem proto, adica chestii vechi, dar nu tot ce au avut ele tot este stiinta, de ex: uitate la alchemie, acolo era creditna, dar invatat sa combine elemente chimice, desi nu intelegeau, credeau ca e ceva magic care merge la acele substante, ceea ce e tot o proto stiinta, care a dezvoltat chimia de azi.
Motivul pentru care Romanii numeau astfel planetele era pentru existenta omnipresnetei, i credeau ca ele rerezinta o parte din acei zei,
Daca mergem inapoi, Babilonienii care au facut aceasta proto stinta, numita atrologie, nu erau mai presus, si tot asa credeau in stelele si planetele ca fiind zeitati, tot acelasi fel de venerare.
Practic astrologia atunci era un fel de astronomie unde ei admirau stelele din cauza zeitatilor, si a devenit o obsesie asupra evolutiei norocului, scotand acele zeitati care se credea ca da acel noroc(asta a aparut dupa ce ea s-a transformat in astronomie, si oamenii au inceput sa o foloseasca pentru noroc si alte din astea, astrologia de acum, nici nu e cea de alta data).
Cipi1212 întreabă: