| nYaa a întrebat:

Ceao!
Ce pot face sa nu mai fiu asa sensibila? Ma enervez foarte repede, iar cand ma enerveaza cineva incep sa plang.
Help! Dau funda! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

NYaa, nu exista o "reteta" pentru a nu te enerva asa usor. Viata insasi te va invata, prin experientele pe care le acumulezi zi de zi. Incet-incet incepi sa intelegi lumea, asa cum e ea. Vei constata ca nici tu nu ai numai calitati, ci si unele slabiciuni. Si atunci vei deveni putin mai ingaduitoare cu cei din jur.

| Analytical a răspuns (pentru sabin89):

Sunt constienta atat de defecte cat si de calitatile mele! nimeni nu e perfect si nici nu ar avea cum! acum te intreb: cu ce ai ramas din ce ti-am zis eu? nu sunt egoista si imi place sa vad binele in oameni! societatea/anturajul iti pot schimba mintea, ratiunea, existenta chiar, dar, depinde de tine daca lasi sa patrunda influentele negative in viata ta! da, poti gasi o parte buna in orice om, refuz sa cred ca nu as putea-o gasi, dar sa nu uitam: in om nu te poti increde! despre asta era vorba, nicidecum de statutul meu superior, pe care chiar nu il am si nici nu as vrea! happy

19 răspunsuri:
| Blondamea a răspuns:

Nu ai ce sa faci asa ti'e caracteru eu dl stres incep sa plang

| NeimaginabilA a răspuns:

Hey, sensibilitatea e ca o sabie cu doua taisuri.
Pe o parte e buna pe alta parte e rea.
Va trebuii sa-nveti sa-ti folosesti sensibilitatea intr-un scop folositor, de exemplu sa-ti pui sentimentele pe hartie prin muzica, arta sau poezii.
Nu-ti mai arunca emotiile la gunoi prin plans, foloseste-le la ceva folositor si vei vedea cum incet, incet i-ti vei castiga ceva incredere se sine insasi.

| Analytical a răspuns:

Este un lucru f bun sa fi sensibila, nu te demoraliza! uita-te in jur si ai sa vezi ca pe zi ce trece nu a mai ramas nimic din rusinea de alta data, acum totul e permis! promoveaza nesimtirea si nesimtitii intra in vigoare! si eu sunt o persoana sensibila si ma simt f prost cand fac rau altei persoane! e bine sa traiesti cu o constiinta, insensibilii nu o au! ei nu se bucura de asta, tu bucura-te ca inca o mai ai si nu te lasa târâtă de toate târâturile! tu esti altfel, tu esti diferita si cineva odata iti va rasplati pentru asta! de ce plangi? pentru ca nu suporti nedreptatea, asa sunt eu, si cei care au constiinta limpede! nu ai ce face, nu trebuie sa faci nimic cu privinta la asta. te poti controla doar, sa nu le dai satisfactie "mintilor infecte" care te supara. indiferenta doare, dar important este ca esti impacata tu cu tine, stiind ca nu ti-ai pierdut umanitatea si existenta printre "aceste animale barbare" cu care ne confruntam zi de zi! fi tu!:*

| NeimaginabilA a răspuns (pentru Analytical):

Nu plangi din cauza altor "animale barbare" ci din cauza propriului tau ego, nu restul oamenilor te afecteaza ci tu singura. E adevarat, oamenii au ajuns niste animale dar faptul ca plangi inseamna ca nu-ti poti exprima sentimentele uneori din cauza leneviei, egocentrismului, sau pur si simplu oboselii.
Te-ai saturat de lume?
Maturizeaza-te! Dar nu dupa lume ci dupa tine insuti!
Tu trebuie sa-ti gasesti calea catre maturizare nu altii!
Daca zici ca toti sunt niste animale barbare, de ce ii asculti, tu insuti ai devenit o jucarie a lor!
Daca nu-ti pui in actiune aceasta constiinta curata care sustii ca o ai atunci acea constiinta sta degeaba acolo.

| Analytical a răspuns (pentru NeimaginabilA):

Nu trebuie generalizat si luat ca atare fiecare lucru, corect? ego-ul meu nu e satul de lume, din contra se lupta ca totul sa mearga si sa fie gandit fiecare pas, luat in calcul chiar si cele mai mici obstacole! sunt in stare sa am controlez, sa-mi pastrez constiinta curata si da sa am sentimente! nu cred ca este gresit a avea sentimente! straight face atunci cand plangi, de fapt te descarci pe furia ta, pentru ca sti ca nu ai facut ceea ce trebuia, ba mai mult, ai fi putut face si din "lenevie/comoditate" nu ai facut-o! esti suparat pe tine, nu pe lume. eu iubesc viata, pentru ca stiu ca si ea ma iubeste pe mine! omul cat traieste: invata, se maturizeaza!

Daca iubesti viata nu ai plange, aceasta descarcare a sentimentelor prinn plans m-i se pare nefolositoare, nu ca eu n-as plange dar totusi, este mult mai folositor ca sa-ri descarci sentimentele prin a creea, in opinia mea bine-nteles.

| Analytical a răspuns (pentru NeimaginabilA):

Cine a zis ca plange incontinuu si non-stop!? raised eyebrows mai inteles gresit, plang, dar nu din orice! eu am vrut sa ating niste puncte, tu ai interpretat total intors! nefolositor este sa nu-ti exprimui sentimentele cumva! am si specificat: "nu plange pentru a nu le da satisfactie altora in fata lor"! straight face vrei sa faci pe desteapa si nu ai cu cine, acum serios! rolling eyes

Nu-i asa?
Asa de proasta is.....ar trebuii sa ma duc sa stau cu prostii

| sabin89 a răspuns (pentru Analytical):

Frumos te mai predici pe tine insati! N-ai citit nicaieri ca lauda de sine nu miroase a bine? Si ii faci pe ceilalti oameni, sau cel putin pe majoritatea, "târâturi" si alte epitete, pe care numai o persoana "sensibila" si cu o inalta constiinta le poate debita. Frumos!

laughing multumnesc! nu generalizez, sunt doar modesta sa recunosc ca te bagi si tu degeaba in seama, ca multi altii care o sa o mai faca! cu ce m-am laudat? posibil sa fi inteles voi gresit, dar alegeti-va dreptul de a intreba inainte de a trage concluzii! nu uita: NU NE CUNOASTEM!

Ai spus: "asa sunt si eu, si cei ce au constiinta limpede". Prin contrast, ai vorbit de târâturi, de minti infecte, de animale barbare...

Asa si? nu generalizez, nu-mi da dreptul, dar, e suficient sa cunosc cateva cazuri concrete! nu ti-am adresat tie sau altora cuvintele! ce te macina? happy

In plus, esti si foarte respectoasa. Mai sus mi-ai zis ca ma bag si eu degeaba in seama. Acum imi zici "ce te macina?" Exprimari demne de o persoana virtuoasa si cu o constiinta inalta.

Sa iau cuvintele tale ca atare, sau imi sugerezi sa meditez asupra "constiintei" mele? ca nu vreau sa inteleg.

Nu, nu lua cuv. mele ca atare, ci mediteaza. Ai incercat pe parcurs sa indulcesti tonul, spunand ca nu generalizezi. Dar ai generalizat destul de mult. Ai spus ca nu a mai ramas nimic (oare asa sa fie?) din rusinea de alta data, acum totul e permis, se promoveaza nesimtirea. Nu trebuie sa te pui pe tine pe un piedestal si sa privesti la majoritatea in felul cum te-ai exprimat (epitetele respective). Sa urasti o fapta rea, dar nu omul care a comis-o. Pentru ca omul, in ultima instanta, este un semen de-al nostru. Iubirea trebuie sa invinga.

Hah? ti-ai facut o privire de ansamblu prea vasta despre mine, nu crezi? cuvintele sunt ceva, pot fi interpretate usor si ucigator, dar sufletul omului este singurul ce nu il poti judeca sau critica! urasc doar faptul ca omul nu face nimic in a-si schimba starea, ramane mediocru si da! promoveaza nesimtirea.(eu, tu, toti!) nu sunt exclusa si nici tu, suntem oameni, gresim dar am invatat ca trebuie sa ne si ridicam! daca nu e asa cum zic eu, de ce sunt din ce in ce mai multi puşti care vor sex la 12 ani si nu mai apreciaya adevarata valoare si cultura pentru ca tara asta sa poata progresa cumva. nu, noi stam dupa nenorocitul de Base` care oricum face ce vrea din noi, iar noi il sustinem! asta e de condamnat, nu faptul ca eu am generalizat, sau eu ca persoana. NU MA CUNOSTI! nu-ti fa impresii, crezand ca eu sunt atat de ohh, frustrata pe viata, marcata etc, incat eu sunt "zeu" si restul praf! imi cunosc trairile si pot spune ca fata de cei de 13 ani care se gandesc doar la blestematul de sex prematur, eu am stiut sa-mi controlez "hormonii" si sa nu vin aici, sa ma fac de tot rasul cu privire la asta! "Iubirea trebuie sa invinga." prin asta vezi tu iubire? iubire la 12-17 ani? no way!oh go on care-i legatura dintre astea? pentru ca totul incepe de la dragoste pe acest pamant! fara dragoste nu suntem nimic, nu am avea interese de comunicare si altele. si, ca sa cunosti adevarul iti trebuie tot acel interes ascuns! in toate exista interes, nu dai, nu primesti! ei bine, eu vreau sa invat sa nu afc ceva doar pentru a primi ceva in schimb, a fi egoista permanent crezand ca mi se cuvine ceva! dar, vreau sa invat! nu sunt, nu am fost si nici nu voi fi mai inteligenta, inteleapta decat oricare de aici care m-ar putea contrazice! nu ma cred o frustrata pe ceva si nici nu vad satisfactie in a avea pareri contra si degeaba! imi plac discutiile inteligente, cu sens si fara interpretari.

| StayChill a răspuns:

Sincer,si eu sunt o persoana destul de sensibila, si eu ma enervez la orice lucru mic dar atunci incep sa arunc toate lucrurile care imi ies in cale si dupa sunt f trista.eu plang pana si la melodiile pe care le mai cant din pliktiseala.nuj nici eu dc asa ca nu iti voi da sfaturi care seamana q cele copiate de pe net...pur si simplu incearca sa spui cam de 3 ori in soapta, dar cu multa vointa:''ma simt bine!''. dupa mine, increderea este cel mai bun medicament sau as putea spune chiar tratament pentru orice stare si orice boala!
sper din tot sufletul sa te ajute macar putin rasp meu, iar daca nu, sa stii macar k exista persoane mult mai sensibile sau chiar la fel de sensibile ca tine!

| nYaa explică:

Va multumesc pentru raspunsuri.Imi vor fi de mare, mare ajutor!
xOxO [:]