Dacă eşti bun în ceea ce faci şi ieşi din mediocritate nu mori de foame, indiferent de domeniu.
Ăia care mor de foame sunt pictoraşi care fac chestii sub-mediocre, fără idei, care nu impresionează pe nimeni. Dacă eşti unul din ei, da, ai toate şansele să mănânci doar pateu cu sifon.
Daca iti place tie nu conteaza daca faci sau nu bani. O faci din placere. Oricum o sa-ti trebuiasca bani la facultate bani grei
Sunt artist plastic licentiat.
Cu liceul de arta si o facultate de arta, sectia pictura, grafica-arta decorativa. Depinde ce doresti sa faci in viata si cat de talantat/a esti. A termina o institutie de arta, nu inseamna ca esti expert, te consideri profesionist atunci cand si tu la randul tau lucrezi in fiecare zi cateva ore in fiecare zi, astfel iti dai drumul la mana pentru a creea cat mai multe.
La facultatea de arte iti recomand sa ai si pedagogia, pentru a avea un norocel de a avea un loc de munca pe viitor in invatamant (chiar daca salariile sunt mici, desi pana termini tu, sper sa nu mai exista problemele din prezent). Implicate in targuri handmade, concursuri, burse de studii in strainatate pentru a invata mult mai multe si de cum poti sa faci ca pictura sa fie banoasa.
Sincer, vorbind personal, am 6 ani de lucru in invatamant dupa absolvirea facultatii si alti 3 ani ca liber profesionist in pictura. Traiesc numai din arta si o duc foarte bine, dar de mentionat, NU in Romania! Intre timp m-am perfectionat pe specializare de pictura iconografica bizantina, cursuri direct la mama Grecie unde se invata cu adevarat.
Nu las niciodata creionul din mana, chiar daca nu am comenzi, lucrez pentru mine insumi sau pentru a le vinde.
Daca esti creativ, poti face destule in viata, cat si in tara. Dupa terminarea liceului, poti aplica la Universitatea de Arte de la Cluj ori Bucuresti, in sectia unde doresti, nu e musai sa te lasi "ghidata" de catre profesoara ta. Daca nu ai o siguranta in privinta artei, poti sa aplici la o a2a facultate la materia care te atrage. Cu toate ca e de preferabil sa cauti burse de studii in strainatate sunt cele mai avantajoase si mai ales ai de castigat in cariera ta.
Succes in viata!
Poti sa castigi foarte bine, dupa cum poti si sa ajungi sa mori de foame. Dar iti place? Mai ai si alte pasiuni, pe baza carora sa muncesti o viata intreaga, 24 de ore din 24? Ca o sclava. Sa te intorci acasa terminata, dar cu buzunarul plin, sa zicem. Dar cum e atmosfera, ca asta uneori a ajuns sa conteze mai mult ca restul. Esti in siguranta?
pudi întreabă:
anonim_4396 întreabă: