Îți dai seama că s-a bucurat toată lumea când a cazut Ceaușescu.Romanii se săturaseră să stea la coada la alimente și să stea iarna in frig fara utilități.
Dar după câțiva ani de la Revoluție au început să îl regrete când a fost pusă industria la pământ și nu se mai găsea de munca in tara.
Am fost șocat. Eram acasă în fața TV-lui în seara în care a fost anunțată moartea lui Ceaușescu. Nu am avut așteptări. Apoi ca mulți alții am citit ziarele noi care apăruseră cu zecile, stăteam toată după masa, seara, noaptea la TV să aflăm noutățile. Eu m-am trezit la noua realitate, silit de împrejurări doar după 4 ani.
M-am nascut dupa revolutie.
De la ai mei stiu ca au fost destul de bucurosi cand a avut loc revolutia. Bunica mea a plecat cu radioul in brate (care era in priza si conectat la o antena externa), sa ii anunte si pe 'restul' de ceea ce se intampla la Timisoara. Bineinteles, a facut un pas, si a cazut pe radio; il avem si acum, reparat, cu valoare istorica
Bunica era o femeie simpla de la tara, si totusi il ura pe Ceasca. Pana prin 2000, in wc-ul din fundul curtii, punea portretul lui Ceausescu, rupt din ziare sau carti vechi, ca sa isi faca nevoile mereu in fata lui.
S-ar putea sa fi avut ura asta pentru el, din cauza religiei. Comunismul a cam oprit indobitocirea populatiei cu ajutorul religiei, lucru care acum e in floare.
Cei nascuti prin 70-80 nu prea vorbesc despre comunism, cu atat mai putin nu il sustin. Sunt exact cei care erau trimisi de dimineata la cozi, obligati sa participe la serbari pionieresti samd.
S-au bucurat si ei cand au trecut la democratie.