Nu,deloc,asta pentru ca fiecare varsta are avantajele si dezavantajele ei acele clipe au fost frumoase acolo si atunci, iar acum ceea ce este este bun si frumos acum si aici.
Https://www.youtube.com/watch?v=Wg0wm-ldEzY&ab_channel=VictorSocaciu
De cate ori ascult melodia asta, mi se umezesc ochii...Victor Socaciu-Mi-e dor sa mai merg la un ceai.
Mi-e dor de acei ani,de bancile scrise cu pixul,de colegii timizi sau zapaciti,de profesorii care pe vreme mea erau chiar profesori...
Scoala generala a trecut mult prea repede,a venit liceul,matematica multa,fizica,limba romana, olimpiadele, treapta, bacalaureatul, examenul de admitere...si am ajuns la facultate.
Mi-aduc aminte ca toata clasa mea a intrat in anul respectiv la facultate,ne-au dat la stiri,era ceva ce nu se mai vazuse...
Facultatea reprezinta pentru mine cei mai veseli ani,cei mai nepasatori...mi-e dor de "problemele" de atunci,acum mi-amintesc si zambesc,mi se pareau fara iesire!:)
Anii de scoala sunt un izvor de nesecata nostalgie,de zambete, de emotii, de rasete in care izbucnesc brusc, au fost ani minunati, de neuitat!
♥
Mi-e dor de perioada cu 0 responsabilitati si de orele chiulite, in care ma lungeam prin pub-uri.
Dar de stat in banca si privit cu frica bugetari, nu. Ma bucur ca s-a terminat.
Pana la urma, si scoala, si liceul sunt tineretea noastra, primele prietenii si primele notiuni invatate metodic, asa ca o usoara nostalgie simte oricine. Dar cand ai mers la Universitate, acolo ai inteles lucruri profunde, ai putut sa intrebi oameni aflati la varful domeniului lor, ai citit in bibliografia obligatorie a fiecarui curs marile carti care ti-au revolutionat obiectul de studiu pe care il iubesti (ca doar de aia te-ai dus acolo). Colegialitatea e altfel, mai serioasa, profunda, prietenii ti-i alegi din intregul an, nu doar dintr-o clasa micuta, multe oportunitati de colaborare, ba mai poti participa si la conducerea facultatii, cei sase reprezentanti ai studentilor erau o forta in consiliu, si votau toti in acord. Distractia, iarasi, toti sunt adulti, toti sunt dispusi sa se distreze, limita e doar ce iti place. Cei patru ani la Universitate au fost cei mai buni ani din viata, si cred ca multi altii simt la fel.
Eu n-am terminat dar cum sa-i fi cuiva dor de scoala cand aia astepti sa scapi de ea...
Nu neapărat, încerc sa ma bucur de prezent, mi e doar poate de acele vremuri pentru ca atunci îmi trăiau bunicii, dar la modul acesta. Pentru mine personal anii ce au venit după liceu de exemplu au fost mai frumoși, mai interesanți
De primara si liceu chiar mi-e dor, de acolo am cele mai frumoase amintiri.In schimb nu mi-e dor de scoala generala, am avut colegi de rahat si matematica ma enerva si ma stresa foarte tare.
Eu am terminat liceul in 2018 si pot sa zic ca liceul a lasat multe amintiri frumoase in inima mea, in afara de stresul si grijile legate de Bac liceul a fost o perioada de vis pentru mine.Am stat in banca cu colegi care ma intelegeam de minune, faceam multe iesiri cu prietenii cand nu aveam de invatat si sa nu uit de septica si macao pe care le jucam in pauze, era un adevarat turneu in clasa.
Bine, eu am fost la Stiinte Sociale si fiind ca eram pasionat de istorie si geografie mie mi-a fost destul de usor la liceu cu invatatul, dar pentru altii liceul a fost un calvar.
Nu, absolut deloc. Sunt o persoana destul de independenta si imi place sa iau propriile decizii, sa nu trebuiasca sa dau socoteala nimanui. In plus mereu am avut probleme sa accept " figuri de autoritate",
razadeluna întreabă:
LisaJulie întreabă: