Extrem de greu sa o iei de la lingura cu toate, dar a meritat in final, tot efortul.
În ce tara ești, dacă nu te superi?
In Australia
Eu vreau sa ma stabilesc în Germania
Cunosti foarte bine limba germana?
Ai o profesie care este cautata acolo si ti-ai gasit de munca, legal?
Limba nu o cunosc, sunt sofer de TIR
Daca ai semnat deja contract de munca legala acolo, atunci iti doresc vant din pupa, pentru ca ai o sansa sa razbesti acolo si sa realizezi ceva.
Mulțumesc!
Iarta-ma, dar in acest caz ai sanse minime sa poti ramane in Germania.
Ei sunt oricum rasisti si faptul ca tu nici macar nu vorbesti foarte bine germana, nu te vor accepta printre ei.
Baga-te la un curs intensiv de germana, fa o calificare, fa ceva ce se cere acolo, daca vrei sa-ti dai o sansa, sa poti ramane acolo.
Daca esti sofer pe camion, poti lucra prin UE, fara sa te stabilesti unde spui.
Daca in RO ai casa, atunci ramai in RO, muncesti prin Europa, nu are rost sa te apuci sa ce? Tu ai idee cit costa o casa prin Germania, si ce taxe is pe acolo?
In orice tara ai fi, daca e sa lucri pe camion, oricum aia te trimit peste tot, asa ca ori ca locuiesti in Gswrmania, ori RO tot aia este, tot plecat o sa fii.
Dar viata e mai ieftina in RO comparativ cu Germania, daca ai casa ta, asta conteaza cel mai mult.
Am cunoscut f multi din RO care lucreaza pe camioane in UE, dar vin in vacanta in RO, ori de cate ori trebuie sa vina, ce mi-au spus, lucreaza 3 luni, apoi pauza si tot asa.
Asa daca nu ai casa, mai bine te stabilesti in Italia, asta daca e s-a iei o casa, is mai ieftine, apoi acolo taxele is zero, comparativ cu Germania unde is f mari taxele si locuintele.
Cum e acomodoarea in alta tara? Depinde si de tine ce fel esti, daca esti din ala plingacios care na mai plecat de acasa niciodata o sa stai si plingi.
Nu e la fel pentru toti, unia se acomodeaza pe loc, altii mai greu.Sa iti fie mai usor e bine sa inveti limba acelei tari, sa nu mai stai dupa altii sa te ajute, mai ales daca te muti acolo.
In Germania e clima cam rece, mai mereu ploua, vreme mohorita mai mereu, spun si eu din ce au spus cei care ii cunosc.
Pt unia conteaza chiar si clima desi mie imi place de exemplu cand ploua, la multi nu le place vremea asa.
Din fericire pentru mine am nimerit la munca intr-un colectiv unde eram multi in situatie asemanatoare asa ca ne-am sustinut unii pe altii la inceput. Nu mi-a luat mult, in 3 luni deja ma simteam acasa si nici nu imi trecea prin gand sa ma intorc.
Cand am venit aveam un loc de munca, masa si cazarea asigurata pe 3 luni si cam atat -nu cunosteam pe nimeni, nu fusesem niciodata in orasul asta dar m-am descurcat.
În ce tara ești?
UK, Irlanda de Nord - Belfast.