Ceva scris de mineCititi va rog si dati-va o parere...
"Cine sunt eu?", una dintre intrebarile primordiale inca din stravechi timpuri ale omenirii. Acest mister si-a insusit odata cu trecerea timpului diferite intelesuri si substraturi ce au incercat a fi dezlegate prin intermediul ratiunii pure a fiintei umane. Iar noi, oamenii am ajuns la aceasta performanta spirituala; acest lucru ce ma ajuta sa razbat cele mai violente valuri; nu am nevoie decat de o vasla, si anume certitudinea ca sunt mai presus decat un simplu animal, ca sunt un suflet rational, un trup, un tot unitar ce defineste notiunea de om.
Eu am perceput cu ajutorul scolii, informatii esentiale, am trecut prin filtrul mintii fiecare notiune in parte. Astfel am ajuns la concluzia ca omul are inima atat la propriu cat si la figurat. Fara acest organ vital este imposibil sa traiasca, sa respire; fara inima, fara sentimente suntem doar fiinte, nimic altceva.
Iubim sa fim superiori fata de restul formelor de viata existente.Suntem fiinte egoiste, fapt greu de acceptat de catre constient, insa adevarurile universale isi vor avea in todeauna locuri rezervate in noi, oricunde si oricand; eu insami sunt egoista, sensibila, recunosc ceea ce sunt in legatura cu fiecare fatada a persoanlitatii mele, traiesc din iluzii desarte.Totusi am taria sa Infrunt realitatea recunoscand ca sunt doar iluzii.
Sunt eu, tu, atat de diferiti unul de altul, complet unici dar in adancul fiintei fiecaruia toti suntem din acelasi aluat, toti suntem timizi, buni, rai sau indrazneti.Ne nastem complet goi pe dinauntru, intram apoi in societatea ce ne obliga sa ne indentificam in cliseele si idealismele create de majoritate, ma conformez cu greu; eu visez alta utopie fata de restul, totusi supravietuiesc ceea ce este cel mai important; traim in umbra superficialitatii; ne continuam existenta marcate de intrebari si raspunsuri; traim sau supravietuim, dar, mai apoi, indiferent de circumstante murim cu totii. Realizam toate acestea dintr-un singur motiv, cat se poate de onest si real, acela ca suntem oameni, fiinte privilegiate si complexe, prin calitati si defecte. Toate aceste certitudini semifica balanta ce ma ajuta, ne ajuta sa discernem binele de rau.
Chiar daca aceste caracteristici generale ale omului sunt transpuse intr-un plan general, ele reprezinta de fapt o derivatie de la propria mea persoana, un autoportret epic, nunatat in tonurile care ma reprezinta. Acestea fiind scrise pot afirma ca noi, oamenii nu suntem decat oameni. Restul clasificarilor nu fac decat sa ne debusoleze, restul sunt create de noi insine, create de mintea noatra, ele sunt pur umane.
Chiar daca aceste caracteristici generale ale omului sunt transpuse intr-un plan general, ele reprezinta de fapt o derivatie de la propria mea persoana, un autoportret epic, nuantat in tonurile care ma reprezinta.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.117.7.6) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro