| Alsodrfegnha a întrebat:

Chef de discutie si toti prietenii imi sunt absorbiti de lectiile pentru testul de maine... So, as vrea sa discut putin cu cei care se pricep la istorie si interpretare: care este atitudinea voastra fata de Cromwell sau fata de Hitler?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

E greu de spus. Pentru ca sunt oameni care au trait in anumite perioade istorice si in anumite conditii, despre care noi, oricat am citi din carti, nu ne putem face o idee exacta. Ne e greu de multe ori sa ne pronuntam si cu privire le cei de azi, pentru ca si pe ei ii cunoastem doar in parte, dar despre cei care au trait cu zeci sau sute de ani inainte. Ce parere ai tu despre Hanibal, de exemplu, sau despre Pompei?

| Alsodrfegnha explică (pentru sabin89):

Nu prea am o parere. Lectiile de la ora de latina imi sunt destul de antipatice iar la istorie fii sigur ca profesoara vorbea si doar mustele o auzeau. Cu toate astea, din cate am mai citit eu, Hanibal este un model de urmat pentru conducatorii oricarui stat, chiar daca el a fost un simplu conducator de armata. Adaptand ideile lui la actualitatea noastra, probabil ca Romania ar fi destul de interesanta ca loc de trait o viata intreaga.

| sabin89 a răspuns (pentru Alsodrfegnha):

Şcolăriţo, păi dacă latina iţi e antipatică, iar la istorie asculta numai muştele, cum de cunoşti câte ceva despre Cromwell?

3 răspunsuri:
| Alsodrfegnha explică:

Sunt unele parti ale istoriei care ma intereseaza destul de mult. Plus ca imi place sa aflu multe chestii de una singurabatting eyelashes