anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chestie amuzanta/interesanta. Cine credeti ca a fost mai prost, adam sau eva? eva ca a fost prostita de sarpe sa manance din mar sau adam ca fost prostit de eva sa muste si el din mar? Mi s-a pus intrebarea asta ieri la munca si chiar nu am stiut ce sa raspund laughing, astept parerile voastre. E o intrebare simpla, desigur ca nu cred ca cei 2 au trait vreodata, dar nu asta conteaza in intrebarea asta. Sper ca nimeni nu ia asta ca pe o insultawinking

14 răspunsuri:
| William a răspuns:

Amandoi au facut aceeasi greseala asa ca amandoi au fost la fel de prosti.

| LoveSleep a răspuns:

Habar n'am, dar mereu când pomenește careva de ăștia doi, imi amintesc de taică-miu. Când e nervos zice ceva de genu: "Evă, Evă, când ajung acolo numa' mere ți-oi da" =]]]

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

2 prosti. Trebuia sa gaseasca astia religiosi o inventie ca sa se dea destepti ca stiu de ce murim.
Dar daca o luam asa, aia proasta ca a ascultat de un sarpe care vorbea (da cred ca avea halucinatii) si ala prost ca a crezut-o pe aia.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

De fapt... "Sarpe" credem noi, dar e intruchiparea raului.
E cu totul altceva.

Tot aia. Nici macar nu au existat, dar na...

Esti atee? thinking

Nu, dar sunt realista.

Cum adica sa nu fii atee, dar sa fi realista... Esti musulmana sau budista? thinking

Ah ce-as vrea eu sa fiu budista. Hmmm Japonia love struck
Sunt realista in sensul ca. Nu cred ca Dumnezeu a facut pamantul sau tot universul. Exclus. Totul s-a format dintr-o explozie a unei nebuloase gazoase si etc, dar posibil ca Dumnezeu sa fi facut posibila formarea pamantului, creind aceste inceputuri ale formarii lui.
Normal ca, eu cred in Dumnezeu, ma rog si eu la randul meu, dar nu ma duc la biserica si nu ma inchin la toate crucile de pe drum, si mai ales nu am incredere in preoti. De ce? Pentru ca e de ajuns sa ma rog in sinea mea, nu sa ma inchin la lucruri facute de oameni si faza cu preotul, ce...ma duc si ma spovedesc si-i spun lui ca l-am violat p'ala si dupa ma barfeste. Ca el nu e sfant. Deci cam asa. Mai bine ma rog in mintea mea, singura.

Asta nu pot sa-mi explic thinking
Spui ca din nimic a facut ceva bau, iar pe urma a continuat Dumnezeu? confused
Iar tu pui la indoiala existenta primilor oameni creati de Dumnezeu dupa aspectul si infatisarea sa? thinking
Ca sa inteleg, tu pui la indoiala creatile Domnului, dar crezi in El?

Nu a facut ceva bum si dupa a facut el restul. El a creat acel ceva care a dus la crearea acelui bau. Sau poate ca nu a facut el asta. Si poate ca Dumnezeu e o forta in care noi ortodoxii credem, o forta care reprezinta religia noastra. Nimeni nu s-a intors din morti ca sa spuna daca l-a vazut sau nu. Normal ca eu cred in el, cred ca face minuni, si alte lucruri inexplicabile, dar unele sunt lucruri facute de natura.

Intre ortodocsi, Dumnezeu nu e o forta.
Si nici in celelalte grupuri de crestini.
E Dumnezeu, si atat.
Forta inseamna greutatea, presiunea, putere etc.

Si cum sa se intoarca din morti?
Unde sa se intoarca avand corpul putrezit?

Si natura thinking Natura e data de la Dumnezeu, El a creat-o.
Nimic nu se poate construi daca cineva nu intervine.

Sunt atatea intrebari la care nu le vom gasi raspunsul. Faza cu mortii, asta am spus si eu, nu s-a intors nimeni ca sa ne spuna daca exista ceva sau nu.

| unprietenaproape a răspuns:

Pai, femeile fac ce vor cu barbatii asa ca nu ia luat mult evei sa l convinga pe adam.
se intampla asta de la facerea lumii