Sa speram.
Insa aici este vorba si despre close-mindedness, si de un principiu derivat de aici, despre informatia pe care o prezentam si o sustinem.
Credem si sustinem asta pentru ca asa ne place sau am vrea sa credem ca este asa, dupa cate am crezut pana acum? Se confunda putin si cu eul interior.
Sau vrem sa gasim o "scuza" in ceea ce am spus si ne-am inselat, prin gasirea unei farame de adevar, care coincide cu ceea ce am spus.
Desigur, asta nu este valabil si in cazul religiei si as vrea sa nu se aprofundeze subiectul asta aici, pentru ca acolo... dupa cum stii, oricat de mult incercam sa convingem pe cineva ca exista sau nu exista, tot subiectul este infuentat de mai multi factori.
Daca e baiat destept, analizeaza dovezile si crede ce zici pentru ca simte el cum este dupa ce a analizat dovezile.
Daca e prost, se supara ca-l contrazici.
Da, cand tu ii arati "dovada" el va stii ce sa evite, va ramane de partea lui opusa tie. El doar invata despre tine. Ca sa-l poti influenta, trebuie sa fi un cineva pentru el, sa-i castigi respectul, admiratia.
Fortniteking72 întreabă:
1RealSoul întreabă: