Cred ca mai util ar fi sa ne intrebam cand am facut ultima oara o fapta gresita si daca mai putem schimba ceva, catusi de putin. O vorba nepotrivita, un gest imprudent, o decizie deloc inspirata.
Nu conteaza daca am facut ultima fapta nobila azi sau anul trecut, cat conteaza de cate ori decidem sa nu facem rau atunci cand putem. Iar a face rau poate insemna si inseamna de multe ori sa nu facem nimic.
Nu stiu cand am facut ultima oara o astfel de fapta, dar stiu sigur ca oricate astfel de fapte as face, am mereu un interes, chiar daca uneori nu sunt constient de el. Si mai stiu ca unele fapte nobile nu sunt mai mult decat un drog care sa imi permita sa nu traiesc la modul real.
O fapta nobila e si castigarea traiului. De multe ori nu facem lucruri elementare insa facem din cand in cand astfel de fapte pe care le consideram grozave datorita presupusei lor raritati.
Cred ca fapta nobila cea mai importanta ar fi sa traim demn, lucru pe care putini dintre noi il facem.
Faptele bune nu le facem pentru a ne lauda cu ele Deci nu-ti voi raspunde. O zi frumoasa!
Eu am donat bani, de curand, pe 8 ianuarie, acum 1 saptamana, la 2 oameni care chiar aveau nevoie.
Inspre donarea sangelui, nu am facut-o, pentru ca in unele cazuri persoanele nu aveau sangele meu.
WallzRUp întreabă:
gabyxgdbgz întreabă: