Eu am facut varicela acum doua saptamani si vreau sa spun ca a fost groaznic! Mai intai sambata seara ma simteam molesita si am avut febra mare 38, 38 jumate si dupa duminica mi-au aparut 2-3 bube mici rosii pe burta si spate.Luni aveam pe tot corpul si de luni pana joi m-au mancat de nu am mai putut si dar nu m-am scarpinat pentru ca dupa iti raman urme. De vineri pana duminica au disparut si apoi am mai asteptat o saptamana pentru ca mai aveam 2-3 pe fata. Oricum in timp ce ai varicela nu ai voie sa iesi afara, sa faci baie si trebuie sa consumi multe lichide, sa tii dieta si sa mananci multe legume si fructe, sucurile de fructe ti le recomand. Daca ai facut iti urez succes, vei avea nevoie, dar asta e, e o boala a copilariei! Sanatate!
Sall
Pai la inceput te simti molesita, slabita si ai febra, dupa aia apar niste besici rosii pe corp care te mananca rau(mie mi-a aparut pe frunte Sanatate!
Eu am facut varicela (varsat de vant cum i se zice popular) la varsta de 21 ani cand eram in armata nu e nimic de speriat, se trateaza usor: ceva pentru febra, antiinflamatoare (dar nu aspirina) si izolare pentru a nu infecta pe alti (desi e mai bine sa o faci copil si poate ar trebui copii sa faca varicela pentru a nu o face ca adult ca atunci poate sa apara complicati mari) referinte date de Alex Http://dexonline.ro/definitie/varicelă
http://ro.wikipedia.org/wiki/Varicel%C4%83
sunt corecte zic eu, as avea doar sa frac o completare, ruperea besicilor lasa urme, eu am avut urme de la varicela dar spre fericire nu mi-au aparut deloc pe fata, am avut urme pe corp de la ruperea besicilor.
BeautifulAngel întreabă: