Pai da! Si din mandrie si fala, pai eu ce am zis? Sa isi bata joc de toti ca ei sunt smecheri si mandri de ei.
Pai tocmai cand esti prea sigur pe tine, nu mai esti asa atent la detalii.
Unii fac și una și alta.
Sunt oameni care se apucă de ucis tocmai pentru că vor atenție, vor faimă, așa că după un timp, când deja crimele lor au ajuns renumite, se dezvăluie lumii.
E adevărat că unii se lasă prinși și din neatenție. Există multe exemple în acest sens.
Probabil au fost prinsi doar pentru ca au gresit cu ceva si atat, nu sunt in filme.
Daca cineva era chiar asa de "destept", sigur avea si inteligenta necesara sa isi dea seama ca nu este ok sa faca ce faceau.
Este o problema mintala, o boala! Nevoia de atentie!
Ceea ce fac vreau sa fie cunoscut de ceilalti si vreau sa fiu "laudat"
Atunci a trimis scrisori sau orice alte semne fiind convins ca este cu un pas inaintea politiei.
Dar cand a trimis discheta, nu stia ca tehnologia va fi impotriva lui, era sigur ca nu va fi prins...
Au gresit doar, ei dau indicii ca sa isi bata joc de politie, sa le arate ca ei fac crime si aia nu ii prinde, nu au dorit sa fie prinsi pentru ca ei au boala la cap, si vor sa-si faca boala la infinit.
Dar isi pierd atentia la un moment dat, sunt convinsi ca au controlul si neglijeaza sa mai fie asa atenti, si fac greseli.
Crima perfecta nu exista din prostie, ca daca esti atenti la orice detaliu, exista.
Si un exemplu:
Iei o pusca cu luneta si cu amortizor de undeva la negru.
Te maschezi seara sa nu te vada nimeni nicaieri, manusi in maini, in picioare sosete peste pantofi.
Iti pui ceva sa pari mai masiv si mai inalt decat esti cumva.
Te duci pe un bloc in liniste, ai grija sa nu pice transpiratie sau vreun fir de par, deci iti pui pe cap ceva ermetic.
Omori pe cineva la distanta mare.
Pleci frumos in liniste de acolo in noapte, te demaschezi undeva, si te pierzi in multime pe undeva.
Nu mai folosesti pantofii aia niciodata pe afara.
Am zis sa faci cumva sa pari mai masiv si mai inalt, ca nu cumva sa zica "faptasu are inaltimea cutare, fizic asa, ii luam pe toti care-s asa la puricat". Desi si daca ii ia, tot nu da de el, dar hai sa zicem.
Cum te prinde?!
O sa afle cu ce arma s-a tras, de unde s-a tras, cand s-a tras, in cine s-a tras, si calibru glontului.
Mai departe cucu.
Adevărat, dar eu cred că o mai fac și din mândrie, fală, chiar dacă nu-și dezvăluie identitatea.
În mintea lor bolnavă sunt mândrii de acele fapte nelegiuite și li se acordă și importanță prin mass-media, de aceea, pentru a-și hrăni ego-ul, apelează la chestii de genul.
Devin mai neglijenți, deoarece sunt siguri pe ei că nu vor fi prinși, că au totul sub control.
De aici rezultă că mândria combinată cu neglijența duce la cădere.
Mai poate exista și ipoteza ca ei să dea indicii ca să fie aflați, o fac intenționat, și știi de ce? Pentru că sunt prea mândri de faptele lor, ceva de genul: "Da, eu sunt. Sunt mândru de ce am făcut. Dacă nu vă dăteam eu indicii și nu mărturiseam, nici că m-ați fi aflat vreodată. Sunt prea bun pentru voi." În propoziția asta, se încadrează Ted Bundy, dovadă stă reacția lui din fața presei, o reacție degajată și superioară.
Cei care sunt prinși, sunt prosti sau nu sunt destul de inteligenți. Exista oameni mult mai periculoși de existenta cărora nici măcar nu se știe, oameni care pot intra peste tine in casa și să pară că e infarct sau orice alta metoda încât să nu ridice suspiciuni. Cât despre motivul pentru care se tot dau de gol, când găsești ceva ce ți se pare amuzant, adrenalina aia te impinge sa produci și mai multă adrenalină, sa încerci să îți bați joc de autorități sau sa ii pui pe urmele tale intenționat.
Hackeri, este tot una cu criminal sau psihopat, toi faac rau. la cluj in timpul facultatii cu multi ani in urma un student a spart site-ul de fizica al unui renumit institut din Statele unite. Dupa incident, si-a vandut tot, a pastrat doar carcasa. Cei de la FBI au investigat si dupa un an si ceva se prezinta la universitate cu mandat de ridicare pe numele persoanei in cauza, ajung la el in camera, omul uimit cum de l-au gasit. isi recunoaste fapte si intreaba in sf cum de m-ati gasit. Si cei de la FBI zic: Carcasa calculatorului are un LED, acel LED are un nr serial care a fost fabricat..., tu ai vandut tot in afara de carcasa. Si uite asa te-am gasit. deci oricat de smecher esti, tot faci greseala. Acel killer care a trimis discheta nu a stiut ca pe accea discheta se inregustreaza marca calculatorului si ramane numele lui pe undeva pe discheta. Si uite asa lumea se intoarce impotriva noastra.
Ha, ha, ha și tocmai atunci te prinde. Când scazi vigilența.
Da! Ala prea experimentat si sigur pe el scade vigilenta, si pac, face greseli.
Unu mai asa, e f atent tocmai ca sa nu greseasca, dar ala se bazeaza ca stie tot, si nu se mai asigura.
E o vorba "politia te prinde doar din greseala".
Pai uite la ala Marius Csampar de la noi, a facut 5 crime, nu-l prindea, dupa a cincea crima s-a dus la politie el sa zica ca a gasit un mort undeva, adica mortu lui. Si politia s-a prins ca el e criminalu, apoi a dat el pe gura celelalte 4 crime ca a vrut.
De ce s-a dus la politie sa zica de mort, nu stiu, el zicea ca e posibil ca de fapt el si-a dorit sa fie prins, ca sa inceteze cu crimele.
Cel mai probabil a vrut el să fie prins.
Nimeni nu se duce la poliție să mărturisească propria crimă, știind că se pune în pericol.
S-a dus ca să fie aflat și să capete notorietate.
Dacă voia să înceteze cu crimele înceta pur și simplu, nu mergea la poliție să spună de mort și mai ales să mărturisească celelalte crime.
Ai dreptate, a cam vrut sa fie prins sperand ca politia se prinde ca e mortu lui.
Si iar ai dreptate, vroia sa se stie de el, ca altfel nu dadea el pe gura celelalte crime sub nici o forma.
Pai acum asta a devenit f cunoscut, are canal de Youtube, l-au chemat astia la televiziune dar n-a vrut, a zis ca daca fac emisiunea in direct vine, daca nu, nu vine, ca aia taie din emisiune ce nu le convine.
A scris o carte, insa a dat-o gratuit online, desi vroia sa o vanda insa editura n-a fost serioasa, dar a zis ca toti banii castigati, ii dadea la orfelinate.
Acuma a venit pe Youtube ca lumea sa afle cine e el ca om, si ca nu e asa cum il prezenta massmedia, si culmea, are destui admiratori! Pai massmedia il prezenta cum era, un criminal.
Unii vor poze cu el, au vrut sa se intalneasca cu el live.
Si mie imi place cum povesteste, acum pare ca e alt om si cumva figura lui zice asta, nu mai e ala de acu 10 ani, care figura iti zicea clar ca nu e in ordine cu el.