Salut_
_In opinia mea, este de preferat sa mergi pe teoria pasilor mici si obiectivele sa fie realizabile. Micile schimbari au calitatea de a deveni permanente si au rezultate in timp.
_Ai inceput bine eliminand ceva, zaharul in cazul tau, si poti adauga ceva, sa zicem ceva miscare, ori 30 min de mers pe jos, ori altceva.
_Obiectivele marete care se stabiles la inceput de an sau la aniversari, nu sunt atinse in majoritatea cazurilor, dar cele mici fac diferenta si sunt de durata.
_Despre adictii, stiinta spune ca omul are o minte predispusa catre adictii. Aceasta predispozitie te face sa repeti comportamente utile, de ex sa mananci anumite fructe sau sa te intalnesti cu anumite persoane. Adictiile nocive, fumat, alcool, jocuri, droguri, sunt chestii care pacalesc creierul ca aceste comportamente sunt bune. Socutia este super-simpla pentru a scapa de ele: Nu te expui la stimulii pe care nu-i poti controla, adica nu te duci in zone cu sali de jocuri daca te stii sensibil la astea, sau nu te duci in bar daca ai probleme cu alcolul, iar atunci cand apare nevoia / dorinta, fa alt comportament, ex 10 flotari, sau spala vasele, sau orice altceva, pana trece impulsul.
_Si in final, expune-te la stiinta si la oameni de stiinta, nu cauta info la pseudo-stiinte, la chestiuni din folclor si la pareristi.
_Cel mai mare dusman al unui om de stiinta este o vecina cu o bogata experienta de viata_
Suckre întreabă: