Eu am incercat sa invat dar nu am avut timp sa ma tin de treaba. Stiu dar la nivel de incepator. Am si acum in calculator mai multe cursuri si audio si text. Sa stii ca nu e foarte greu de invatat. Am ramas uimit cat de usoara e. E drept ca e mult mai usor sa inveti cu un profesor. E greu la pronuntie si la gramatica la timpuri sa te obisnuiesti. E mai greu daca ai invatat si alte limbi straine deoarece le incurci intre ele. Cel putin pentru mine faptul ca stiu engleza si franceza e un avantaj intr-un fel ca in anumite puncte seamana dar si un dezavantaj pentru ca semanand uneori confund regulile.
Eu am fost de la gradinta la germana, clasele 1-4, 5-8 tot intr-o scoala generala de limba germana, iar acum tot la liceu german sunt. Vorbesc destul de fluent, dar mai fac unele greseli deoarece nu vorbesc deloc, si nu citesc si nu prea ma ajuta, dar asa stiu. Mie sincer nu prea imi place limba, dar poate o sa ma ajute la ceva mai incolo...cine stie.
Pai eu am facut cls1 si a 2a in lb germana.stiu cat decat mai mult o inteleg decat o vb acum sunt a 9a dar mai tin minte ceva
anonim_4396 întreabă:
adelina682 întreabă: