| JH a întrebat:

Cine e bun la matematica sa-mi rezolve urmatoarea problema. Cel mai bun sau cel mai logic raspuns primeste funda...

Ideea e urmatoarea: In urma cu cateva zile cineva m-a lasat masca demonstrandu`mi ca matematica e o mare prostie (asta stiam da ma rog.acum mi`e clar).

Problema: 3 oameni se duc la un hotel sa inchirieze o camera. O camera costa 30$. Cei 3 se gandesc sa puna cate 10$ si sa stea toti in camera. Pun ei cate 10$ si iau camera. Intre timp receptionerul isi da seama ca acea camera costa 25$ nu 30$, si cheama femeia de servici sa le dea 5$ inapoi la cei 3 oameni. Aceasta se gandeste ca nu are cum sa imparta 5$ la 3 oameni, asa ca isi trage ea in buzunar 2 $ si le da celor 3 oameni cate un dolar. Ei. Daca un om a platit la inceput 10$ si a primit inapoi 1 $ inseamna ca a dat pe camera 9$.

Si acum: 9$ (de om) * 3 (oameni)= 27$
27$ + 2$ (din buzunarul femeii de servici)=29 $

Unde e 1 $?

Răspuns Câştigător
| Adredemesconf a răspuns:

Pai erau 30$.
Camera costa 25$.
25$(cat costa camera)+2$(din buzunarul femeii de servici)+3$ (care au fost inapoiati celor 3)=30$.
Altfel spus, vine 9*3=27 pentru ca 2 $s-au dus la femeia de servici...ai inteles? Nu e deloc o prostie trebuia oamenii sa dea acolo la hotel 25$. Ei au dat 27$ cu acei 2$ in plus care s-au dus la femeia de servici...ca vine 27-25=2.
si 27$+3$(care au fost inapoiati)=30$.
Simplu nu?
Te pup:*
pa, pa.

5 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

E-o simpla problema de exprimare, creandu-se astfel o ambiguitate. Nu se pierde niciun leu.

| darrio2007 a răspuns:

Interesanta.Acum ce se face femeia de servici daca afla cei trei barbati ca si-a luat bacsisul singura?

| katala a răspuns:

Asta e problema de logica, nu de matematica; deci :
cei trei au platit doar 27$ pe camera (3 x 9 = 27) pentru ca au primit inapoi 3$
in concluzie cei 2$ ai femeii de serviciu nu mai trebuie adunati la cei 27, ci trebuie scazuti din cei 27 (daca vrei poti sa consideri ca cei trei i-au dat femeii si nu ca i-a oprit ea)
in concluzie scazand 2 din 27 se ajunge la 25$ cat costa efectiv camera.
Pe scurt cei trei au platit 27 din care 2 au ajuns la femeia de serviciu.

| JH explică:

Daca ai pune aceasta problema unui " X " sub forma care am scris-o eu mai sus o sa ramana putin :-o iar dupa aceea va avea muuuult timp de facut niste calcule.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreau sa imi rezolvati si mie o problema la mate