| Zenithf a întrebat:

Cine este vinovat de accidentul petrecut in maternitate? Personalul medical? Va intreb ceva, sotia mea lucreaza la casa de copii si sunt zile in care ea trebuie sa aiba, singura, grija de 11 copii, toti cu autism sever si alte tulburari neurologice. Daca un copil se da singur cu capul de beton pana si-l crapa, sotia mea este de vina pentru asta?

Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Da, pe Basescu nu-l intereseaza ca pleaca personalul medical in strainatate dar doreste in schimb, sa se faca aceeasi munca cu persoanal injumatatit.Si eu lucrez cu bolnavi si stiu ce inseamna volum mare de munca, cu 2-3 libere pe luna fiindca nu ti se pot da mai multe din cauza personalului insuficient.

9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ministrul sănătății ar fi trebuit să-și dea demisia și toată suita sa.
Nu numai asistenta are vină ci toți care se aflau pe tură, nu este singurul vinovat în aceea tragedie.
Dar cum numai la noi se poate s-a găsit țap ispășitor cel mai de jos, în speță asistenta.
Anchetatorii trebuie să aibă probe foarte solide în a aduce acuzații unei singure persoane!
Copii trebuie supravegheați indiferent de starea lor de sănătate, este scris în fișa postului ce obligații îi revin și ce trebuie să facă în situații extreme.
Pa, pa.

| Pho3nix a răspuns:

Mda, e prea multa indiferenta in tara noastra. Pe Basescu il doare la ''basca'' de ce se intampla in Romania.
Off, ce tara de rahat avem.

| claudiea79 a răspuns:

Da. asistentele sint devina daca copii mor sau patesc ceva.sint platite sa aiba grije de copii. daca nu se descurca sa mearga sa faca in alta parte vinzatoare sau altceva. nu iti place meseria si nu poti sa o faci te apuci de altceva. da personalul medical este devina pentru accidentul de la maternitate.toate asistentele si doctorii vor banii si spaga si nu fac nimic. de la 4 ani la 12 ani am facut 5 operatii la picioare si tot nu pot merge singura doctorii sint niste oamenii care nu isi fac meseria bine dar vor salarii mari; spaga la fiecare operatie banii; mincare; tigarii cafea. pe vremea lui ceausescu doctorii aveau in cabinet cite un frigider plin cu carne si salamuri de sibiu si bautura si era atit de plin ca nu stia cum sa le mai indese. primea pe zi asa multe cartuse de kent ca nu stia doctorul unde sa le indese si le punea in frigider.acum se pune porcul gata taiat in masina se da plicul cu banii 20 de milioane era acum 5 ani tariful pentru o operatie. acum cred ca a crescut.doctorii cer banii daca nu dai nu te baga in seama sau vorbesc urit. daca nu le convine tara sa plece. toti vor salarii ca in anbglia dar treaba deloc. in 2005 bunica mea a fost in spital dade la fiecare asistenta 20 de mii sau 30 de mii vechi in fiecare zi sa i faca o injectie sau raze. a stat o luna jumate in spital. doctorului i-a dat 2 milioane jumate doar ca a consultat-o si i-a dat reteta nu i-a facut operatie. inainte sa ii dea banii vorbea urit; tipa. dupa ce i-a dat banii o indopa cu morfina si algocalimin.si eu am fost in spital asistentele dorm noaptea

| Zenithf explică:

Parerea mea este ca @Abh a dat raspunsul cel mai bun, Basescu este de vina pentru moartea lor. Nu, acum, dincolo de orice gluma, clica conducatoare este cea vinovata de situatia din tara, de conditiile spitalicesti, si prin aceasta este vinovata si de accidentele din spitale s. a.

| Zenithf explică:

Si Rahe, Nicoleta, sa nu dea Dumnezeu sa trebuiasca sa aveti voi fiecare grija pentru o saptamana de 1 (unul) singur, de fapt mai bine ar da asa ceva, as fi curios sa vad ce ai mai zice atunci. thinking

| niko a răspuns:

Eu cred ca dathinking
Ca daca avea mai multa grija de el nu se dadea cu capu' de beton pana si-l crapahappy
Asta e doar parerea meahappypoate sa nu fie ea de vina thinking

| niko a răspuns:

"Si Rahe, Nicoleta, sa nu dea Dumnezeu sa trebuiasca sa aveti voi fiecare grija pentru o saptamana de 1 (unul) singur, de fapt mai bine ar da asa ceva, as fi curios sa vad ce ai mai zice atunci. thinking " noi ne.am spus doar punctul de vederewinking poate noi gandim ca a fost de vinaoh go on

| IsabelaBianca a răspuns:

Am facut si eu practica timp de 3 ani in diverse centre de plasament pentru copii cu dizabilitati si stiu cam ce inseamna aceste afectiuni si cata responsabilitate trebuie sa iti asumi. Pe toata durata practicii am constatat acelasi lucru: exista o diferenta clara intre modul cum sunt tratati copiii in sistemul de stat si in sistemul particular. Si nu e vina asistentelor sau a personalului care se ocupa de ingrijirea beneficiarilor.Nu este omeneste posibil sa ai grija de mai multi copii in acelasi timp pentru ca nu poti fi in mai multe locuri in acelasi timp. Ti se traseaza sarcini numeroase pe care trebuie sa le indeplinesti intr-un timp scurt. Copiii sunt agitati, hiperkinetici, de la o secunda la alta starile lor se modifica, se altereaza sau devin agresivi. In centrele de plasament particulare am intalnit si cate 2 persoane care se ocupau de un singur copil (de obicei un asistent medical si un ingrijitor). Si normal ca in cazul asta poti avea toata grija pentru acel copil.

| jumbO a răspuns:

Buna @Zenithf.
Pai.eu cred ca personalul medical [ asistentele, ingrijitorii, etc ] chiar si instalatia veche! si nu numai eu sunt de acesta parere.Ci toata majoritatea romanilor cred asta. din alte tari nu stiu.thinkingbig grin
si Da asa e.
Ea va fi de vina pentru. ca de aia este angajata sa-si asume toata responsabilitatea pentru acei micuti.happy
!
Succes :*! big hug
Daca dai funda. puppy dog eyes
Te.am ajutat cu placere happy.