Eu incerc sa invat limba japoneza, am progresat putin, pentru ca este destul de grea, si nu prea inteleg mai nimic daca urmaresc un film fara subtitrare, inteleg doar anumite cuvinte, dar in rest nu prea inteleg. Spre deosebire de limba engleza, care este foarte usoara, la ea nu am probleme cu filmele, pot sa le urmaresc si cu, si fara subtitrare, ca eu tot inteleg ce spun ei acolo, ca fac engleza de la gradinita, deci pot purta o discutie cu alta persoana care vorbeste engleza si ma poate intelege, singurul lucru la care trebuie sa mai lucrez este accentul, ca anumite cuvinte le pocesc si ma balbai cand vreau sa le pronunt. Tu studiezi o limba straina in prezent?
Limba engleza e usoara 60% din vocabular e latin,nu vad de ce e numita limba germanica pentru ca nu are nici o legatura cu nici o alta limba Germania in fine,eu mai progresez la limba germana recapitulez gramatica sa stiu sa scriu,limba orala difera de cea scrisa si invers si gramatica e grea,eu in casa am invatat un dialect care nu e germana standart cu aia nu am ce face ca numai se vorbeste,Germania a fost impartita in multe landuri si sunt foarte multe dialecte,degeaba sti dialect daca nu sti limba scrisa,gramaticala nu isi imagina ca e ca dialectul ardenelesc sau banatean,moldovenesc,nu intelegi nimic daca cineva isi vb in dialect degeaba sti tu limba germana standart stai si te uiti la el clmea acelasi limba diferite dialecte,ma pasioneaza limbile germanice,japoneza e extrem de grea dar e de viitor ca si engleza,germana, chineza, japoneza, limbiile scandinave desi eu nu as vrea sa fiu in japonia prea multa munca mai bine in tariile scandinae, acum ma bate la cap sa invat norvergiana
Pe mine ma pasioneaza foarte tare limba si cultura japoneza, iar de cand am inceput sa ma uit la animeuri, mi s-a amplificat dorinta de a o invata, dar abia sunt la inceput, am inceput sa studiez "kanji", daca stii ce sunt alea. Inca incerc sa le stapanesc, dar sunt foarte grele. De pronuntat, mi se pare foarte usoara pronuntia cuvintelor, dar este mai greu sa intelegi ce inseamna acele cuvnte, si sa le scrii este si mai greu.
Eu,engleza.
Toata vara am studiat intr-una si inca mai fac asta de cand ma trezesc pana ma pun la somn.In fine nu doar engleza mai e si mate, romana sau info., dar cel mai mult invat la engleza.
Hm...Mai am eu o metoda de invatare a limbii engleze.Ma uit la seriale politiste pe AXN ~Acolo am tv.-ul aprins toata ziua, chiar si acum cand scriu asta~ si cand vorbesc aia, jos apare subtitrarea iar in timp ce actorii vorbesc, sunt atenta la ce zic si ma uit si la traducere.
Stau mai prost cu ordinea cuvintelor in fraze si incerc sa inteleg pentru ca ei le pun in alta ordine si este mai ciudat.
Bravo,imi place ca esti creativa, felicitari, esti o fata inteligenta
Merci
Ma motiveaza ce-mi zici
Ma multumesc cu engleza, spaniola si franceza.
Deocamdata.
Mindfulness întreabă: