Numai in luna martie doar in Bucuresti s-au facut 15.000 tranzactii imobiliare. Deci lumea isi permite o locuinta.
Multi fac rate la banca sa cumpere, au avans si gata treaba, e pentru toti, dei 150000 euro, de 100, de 70, de 50 de mii cu tot atatea camere, depinde de zona si spatiu.
Cine munceste, dar desigur nu cu banii stransi intr-un an.
Eu anul acesta am spart pusculita, si mi-am luat ceva in Germania, fara a ma indatora decat pe 2, 5-3 ani (fara dobanda, de la firma unde lucrez).
Mai modesta pentru trendul pietei de aici, dar tocmai amenajez la ea.
În principiu oricine are 10k euro să plătească avansul și apoi își permite să plătească o rată de 300 de euro pe lună timp de 25-30 de ani.
Comparativ cu alte țări, în România este încă relativ accesibil să-ți cumperi o locuință.
Cine isi permite, cine nu, asta e. Se poate si fara. In Germania sunt multi batrani carora le va lua statul casele pentru ca nu au urmasi. Prefer sa nu am locuinta si sa stau in chirie decat sa stiu ca munca mea va ajunge pe mana mafiotilor.
Daca n-ar fi cumparatori nu s-ar mai construi locuinte.
Cunosc o "familie" in varsta de 32-34 de ani care si-a cumparat apartament cu 200.000 de euro fara imprumut, fara ajutor de la parinti. Doar prin munca lor.
Oamenii competenti
Oamenii valabili
Nu oamenii care au facut facutati asa la norma ca asa doreau parintii ca plodul lor sa aiba facutate.
Ci oamenii care au facut scoala profesionala care vopsesc masini pot castiga un apartament in fiecare an din munca cinstita aici in Romania.
Majoritatea romanilor, chiar daca muncesc un deceniu-doua pentru ea. In fond chiria nu e departe de rata, deci iti trebuie doar avansul.
Cine are un loc de munca suficient de bune-platit ca să își poate permite sa își facă un credit sau cei care moștenesc împărății și le dă "mica și ticu" totul pe tavă.
Cine si-a permis si pana acum: cei cu studii importante si cu abilitati platite bine.
Daca si-ar permite orice persoana cu 8 clase o casa nu ar mai exista competitie pe piata muncii. Ne-am plafona toti.
Nu zic de de-o vila cu piscina, mă refer la ceva modest
Abia ce m-am uitat pe piata romanesca imobiliară și mi-au picat ochii, nu stiu doar sa fi ministru sa îți mai cumperi un apartament cu 2 camere, sau te bagi in rate 30 de ani
Mindfulness întreabă: