Mie negresa imi place foarte mult .
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.
E simplu de facut, dar intodeauna de efect.
* faina 250 g
* unt 150 g
* zahar 75 g
* un albus
* un plic si 1/2 de budinca de vanilie
* lapte 0. 55l
* capsuni 300 g
* ananas 100 g
* jumatate de plic de gelatina
Modul de preparare:
1. Amestecati zaharul cu untul si faina, framantati pana se incorporeaza, iar la sfarsit puneti albusul pentru a obtine o coca omogena. Bagati coca in frigider pentru aprox. 30 de min. invelita intr-o folie de plastic.
2. Ungeti cu grasime forma de tarta, intindeti coca, puneti-o intr-o forma si bagati-o la frigider pentru inca o jumatate de ora.
3. Dati drumul cuptorului la 180°C, lasati-l putin sa se incalzeasca si bagati tartele la copt pentru aprox. 30 de min. Verificati dupa 20 de minute daca este gata.
4. Preparati budinca conform instructiunilor de pe cutie, dar in loc de 750 ml de lapte puneti doar 550, si in functie de tipul acesteia, adaugati sau nu zahar.
5. Turnati sarlota calda in crusta si lasati sa se racesca.
6. Taiati fructele si aranjati-le dupa peferinta.
7. Se pensuleaza cu gelatina aproape rece si se servesc cu frisca.