anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine stie sa faca asa ceva? Să se întocmească pseudocodul pentru determinarea celui mai mare număr dintre 2 numere date, dacă suma lor este mai mare ca 100, iar dacă nu, să se afişeze mesajul „condiţia nu este îndeplinită".

Si explicati-mi cam cum sta treaba cu algoritmii happy

Răspuns Câştigător
| chitaramea a răspuns:

Algoritmii... trebuie sa ii intelegi. Pur si simplu tu la scoala inveti cum sa vorbesti cu calculatorul, sa ii spui ce trebuie sa faca pentru ca el este o masina are nevoie de comenzi nu poate lua decizii. Si pseudocodul se foloseste ca sa intelegi si dupa... la anul o sa iveti limbajul de programare adica ceea ce intelege calculatorul.
Ai auzit de variabile nu? Ce sunt ele? Niste casute in memorie in care tu il pui le calculator sa retina un numar, sunt ca niste cutiute in care nu poti pune decat nu numar si carora le dai cate un nume. Dar ele sunt de mai multe feluri. Adica pot retine numai unele feluri de numere ( intreg sau real ). Deci atunci la inceput cand ii zici tu in algoritm " intreg a " De exemplu... ce faci? Ii spui calculatorului sa iti gaseasca o cutiuta in memoria lui de tip intreg ( adica care poate retine doar numere intregi ) careia sa ii de.a numele a.
Cand ii spui " citeste a " el asteapta valoare de la tastatura si cand o primeste se duce si cauta in memorie cutiuta cu numele a si pune in ea numarul pe care i l.ai dat de la tastatura. ( vezi ca eu nu am cum sa iti pun sageata aici asa ca in locul eio sa pun egal = si in loc de egalul de la conditie o sa pun doi de egal ==.
Daca ii zici de exemplu in algoritm c= a+ b, ce face calculatorul - se duce si cauta cutiuta c si in ea pune ceea ce gaseste in cutiuta a si ceea ce gaseste in cutiuta b.
Cand ii zici scrii a - se duce si cauta cutiuta a si afiseaz valuarea ei pe ecran.
Si acum intervine chestia cu daca.
"Daca a> b atunci scrie a " - se duce si czuta cutiuta a si cutiuta b si o afiseaza pe a daca este mai mare dacat b.
" daca a + b >100 atunci
{ Daca a> b atuci scrie a
Altfel scrie b
}
Altfel scrie "conditia nu este indeplinita " - ce am facut aici? Calculatorul se duce si cauta a si b si le face suma daca este mai mare decat 100 ( adica conditia este adevarata ) intra si face mai departe vede daca a este mai mare decat b atunci pe ecran arata a altfel arata b. Insa daca suma lor nu este mai care ca 100 afiseaza un mesaj " nu indeplineste conditia ".

Dupa explicatia mea care sper sa iti fi fost de folos te las sa iti faci singur tema si daca mai ai neclaritati astept intrebarile tale cu mare drag. Spor!