Alice, hillary, lizzie, demi, celine, kate, kirsten, agnes, brigitte, edit, erin, naomi, iris, zoe, odette, chanelle, asi, aylin, margot, yeliz, armagan, janette, clodette, elodie, sol, elaine, anneliseastept fundite
Agnes - deriva din grecul agnos ce inseamna "pur, cast"
April - inseamna "aprilie" (de la numele lunii), la origine deriva din latinul aperire, "a deschide"
Beatrice - provine de la Viatrix, forma feminina a a numelui latin Viator care inseamna "voiajor, calator"
Brigitte - deriva din numele irlandez Brighid, "slavita". In motologia irlandeza era zeita focului, a poeziei si a intelepciunii.
Celine - deriva din latinul caelum, "cer, paradis"
Edit - forma ungureasca a numelui Edith, la origine format din 2 elemente: ead, "bogatie" si gyæ, "razboi"
Erin - nume englezesc si irlandez, inseamna chiar "irlandez"
Ingrid – origine scandinavica, inseamna "Ing este frumos", Ing era zeul scandinav al fertilitatii
Iris - inseamna "curcubeu" in limba greaca. Iris era numele zeitatii grecesti a curcubeului. Este de asemenea numele unei flori si a partii colorate a ochiului.
Miriam - forma originala ebraica a numelui Maria. In Vechiul Testament Miriam era sora mai mare al lui Moise si Aaron.
Naomi - origine ebraica, inseamna "placut, atractiv", este si nume japonez, "frumusete"
Noemi - forma italiana, spaniola sau portugheza a numelui Naomi
Odette – nume francez, contine elementul germanic od, "bogatie, avere"
Zoe – inseamna "viata" in limba greaca
cred ca eu merit fundita
Nu exista nume de fata romanesc care sa nu se termine in a, cum la fel de bine nu exista nume de baiat romanesc terminat in a
Romanesc, strain? Vrei prescurtari:Ani, Andrea-nume de baiat la italieni.Agnes, Cati, Jeni.
Alice, Beatrice, Claire, Carmen, Isabel, Jeni, Lori, Nina, Nichita, Naomi, Roxanne.
Chiar daca nu sunt toate nume romanesti, le mai intalnesti pe la noi prin tara.Imi dai fundita?
andreycool007 întreabă: