Statutul "Expert TPU" nu are data de expirare, iar userul anului din cate am inteles ramane pana la urmatoarele alegeri.
Ca sa intreci pe cineva care e de mult timp pe site, e de ajuns sa incepi sa dai raspunsuri la cat mai multe intrebari si sa lupti pentru fundite de cel mai bun raspuns. Uite si niste sfaturi:
Ca sa castigi puncte pentru cel maibun raspuns, la majoritatea intrebarilor trebuie sa fi de aceiasi parere cu autorul intrebarii, si sa raspunzi asemanator, eventual foarte agresiv in directia indicata de autor. Nu te astepta ca cel mai bun raspuns sa fie castigator. Niciodata nu iei fundita daca dai un sfat care nu ii convine autorului (oricat de inteligent ar fi).
Punctele pentru inteligent sau folositor, se iau cam pe acelasi principiu: daca dai un raspuns printre primii si ii convine autorului, sau daca iei partea vre-unui om in micile certuri dintre utilizatori.
Ai grija sa nu dai raspunsuri foarte academice. Cu astea risti sa iei un stupid (am patit asta de multe ori). De obicei e de ajuns sa dai un raspuns simplu si cat mai "logic". Veridicitatea nu prea conteaza.
Si incearca sa raspunzi la cat mai multe intrebari cat mai repede (primul sau al doilea raspuns). Multi dintre utilizatorii cu puncaj mare au raspunsuri foarte multe si u procent de raspunsuri castigatoare sau inteligente foarte mic.
Nu are rost resetarea punctajului. Parerea mea este ca ar trebui scos sistemul de punctare. Scopul declarat al siteului este de a ajuta, si asta ar trebui facuta fara nevoia de recompensare. Dar lipsa punctajului ar elimina pe toti cei care dau raspunsuri doar pentru puncte. Asta ar scoate de pe site toti utilizatorii care dau raspunsuri doar pentru puncatj si toate raspunsurile fara nici o baza reala. Scoaterea punctajului, teoretic, ar creste calitatea raspunsurilor dar ar scade dramatic numarul lor. Si din pacate, in industria web, ai nevoie de cat mai multi vizitatori.
Gandeste-te doar la un lucru, nu cistigi nimic (din punct de vedere material), poate doar respectul celorlalti useri.Asa ca treaba cu punctajul este introdusa doar pentru a influienta calitatea si seriozitatea raspunsurilor. Daca vrei sa ajuti pe cineva si sti si cum, fa-o, nu te gindii ca primesti vreo medalie pentru asta.
anonim_4396 întreabă: