| Iubitoruldecarti a întrebat:

Citind despre perioada „Edo" din Japonia, de izolare totală a țării, mi-am pus întrebarea cum ar arăta un astfel de izolaționism extrem pus în practică în România modernă.
Noul regim ar închide complet granițele țării iar țoți emigranții și turiștii ar fi dați afară. Nimeni nu iese, nici nu intră; importul și exportul sunt strict interzise. Toate neolegismele („smartphone", „influencer" etc) ar fi interzise. Internetul ar fi cenzurat - ceva similar cu ce se întâmplă în China - creându-se variante românești pentru Facebook, Instagram și WhatsApp. Statul având control total asupra presei, nicio știre despre ce se întâmplă în străinătate nu ne-ar mai afecta. Cărțile scrise de autori străini sunt confiscate de poliție și arse. Limbile străine sunt interzise, iar intelectualii care rup tăcerea sunt băgați la canal. În ceea ce privește religia, creștinismul ortodox este declarat religie de stat iar cei de alte religii fie se convertesc, fie sunt închiși. La școală se predau doar elemente ce țin de România: geografia României, istoria României, limba română etc. În materie de muzică e aceeași treabă: compozitorii și cântăreții non-români sunt interziși. Așa și filmele.
V-ar plăcea să trăiți într-o așa Românie, una curățată de elementele străine?

1 răspuns:
| Mayhem666 a răspuns:

Adica, intr-un fel Romania devine Coreea de Nord a Europei.
Cui i-ar placea asta? O idee mai oribila decat asta nu ar putea sa existe.
Daca ar fi sa se intample asta, m-as muta in alta tara (inainte sa se inchida granitele), mai ales ca stiu limbi straine, nu sunt religios, sunt dependent de internet si nu sunt genul care sa-si tina gura inchisa cand mi se impune ceva cu care nu sunt de acord.
Deci raspunsul meu final este NU, nu mi-ar placea sa traiesc intr-o astfel de tara. Tara noastra e deja vai de capul ei, cine ar vrea sa o nenoroceasca si mai mult?