anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Clipele frumoase le uităm „până mine" iar cele urâte NU sau deloc, de ce?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Pentru că cele urâte se imprimă mult mai adânc în subconştientul nostru şi sunt mult mai greu de îndepărtat, estompat...
Aşa suntem construiţi noi, oamenii.

Noroc cu timpul, care le vindecă pe toate...

5 răspunsuri:
| BlueDeea a răspuns:

Pentru ca omul tinde sa nu fie niciodata multumit de ceea ce are si sa ia totul in tragic uitand sa se bucure de viata cu tot ceea ce ii ofera aceasta (si rele si bune) sau in alte cazuri cand acele clipe urate sunt generate de persoane dragi noua, devin traumatizante si greu de uitat. Iertam dar nu uitam asta datorita faptului ca nu ne asteptam la lucruri rele din partea persoanelor dragi happy

| ahlrh a răspuns:

@DeeaTzepy
Exact, ne amăgim din tâmpenii de care vom râde peste câți-va ani.
Dar să rămânem deocamdată în prezent, de ce uităm aproape complet CE NE FACE FERICIȚI?
De exemplu, eu nu-mi mai aduc aminte. acum 2 ani ce cadou am primit de Moș Crăciun sau Moș Nicolae. poate doar în ceață pot să scot 2-3 cuvinte despre ce.
(Știu că nu este cel mai bun exemplu.)
însă îmi aduc aminte alte clipe puțin mai frumoase.

| PetreConstanta a răspuns:

Toate se uita daca nu ar fi uitarea am muri

Răspuns utilizator avertizat
| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Pentru că numărăm pe degete clipele de fericire.În esenţă,ce-i fericirea? Dar clipele urâte ne însoţesc la fiecare pas,precum o umbră a noastră. Nici măcar oamenii putrezi de bogaţi nu au fericire, nu au linişte şi pace sufletească - cel mai important lucru din viaţa asta amară...Şi un singur lucru doresc să mai adaug aici : " Fericirea durează o simplă secundă uitată în timp, dar trauma nu o poţi da uitării o viaţă-ntreagă." Vorbe rostite din proprie experienţă. Nobody 4 Nobody.