| cîrne a întrebat:

Coeficientul de inteligenta depinde de educatia primita in scoli? cum va explicati media mult mai scazuta a iq-lui din tarile africane?

Răspuns Câştigător
identitate
| identitate a răspuns:

Inteligenta nu prea tine de educatia din scoli sau de alta natura. Daca ar fi asa, noi ar trebui sa fim toti printre ultimii, avand in vedere ce "educatie inteligenta" se face la noi!laughing
In plus, testele care chipurile masoara inteligenta sunt o tampenie.
Fiecare are o inteligenta diferita, retine si dezvolta ceea ce il intereseaza. Daca ma pui sa retin ceva din literatura, comentarii tampite mai exact, nu reusesc sa retin nici un sfert din "informatii". Nu ma intereseaza.Mai degraba reusesc sa compun o poezie sau sa scriu o carte!big grin Daca in schimb ma pui sa retin istorie, asimilez aproape tot la o singura lectura.Acesta e doar un exemplu.
Daca mergem la geniile dintr-un domeniu, la fel... dau chix la alte domenii.
Iar testele alea nu au nici o logica, cu atat mai putin pentru africani, avand in vedere ca sunt facute de albi. Exista si chiar am intalnit africani foarte inteligenti.winking
De ce sa fac testul si sa spuna ala ca am IQ redus, pe baza modului lui de gandire?! Eu spun ca el e prea idiot sa-si dea seama ca sunt un geniu!tonguewinking

3 răspunsuri:
| Merisorr a răspuns:

Din nefericire copiilor din tarile africate nu li se acorda sansa de a invata din cauza saraciei lor. Coeficientul de inteligenta depinde enorm de educatia primita in scoli si cum acolo scolile sunt putine sau poate chiar inexistente copii nu au de unde sa invete, sa scrie, sa citeasca de aceea iq-ul lor e mult mai mic.
Din cauza saraciei, copii de acolo sunt e multe ori invatati doar sa munceasca. E destul de trist straight face!

| Silvia a răspuns:

Da, sunt sigură 100%.
Din păcate, continentul african este mult prea neglijat şi de aceea copiii de acolo nu primesc educaţia de care au nevoie.

| flower a răspuns:

Coeficientului de inteligenta se dezvolta in functie de mediul in care traiesti, de familie, si da nivelul coeficientului de inteligenta este influentat direct de educatia de care avem parte. Mi se pare normal ca in tarile subdezvoltate rata IQ-ului sa fie scazuta; oamenii aceia nu au acces nici macar la un sfert din informatiile de care noi dispunem; nivelul de trai foarte scazut, precum si ignoranta generala nu au decat un efect negativ asupra inteligentei native. Pentru ca eu cred ca fiecare ne nastem cu un anumit nivel de inteligenta care pe parcursul vietii, in functie de factorii externi, poate creste peste medie sau din contra poate sa stagneze inainte de a atinge nivelul mediu.

Întrebări similare