| fulgerul a întrebat:

Comentati urmatoarea zicere.Se spune ca singurul barbat care a pus femeia la locul ei, a fost mesterul Manole!

6 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Adevarat:a facut-o una cu peretii!

| fulgerul explică (pentru April):

Daca esti fata, ma uimeste raspunsul tau, daca esti baiat raman in expectativa.Revino cu argumente, e prea dur raspunsul, insa achiesez la el.Astept!

Nu cumva sunt misogin? Daca asi fi iubit-o, poate nu asi facut asta.Merita un lacas de cult o victima? Ana era totusi,femeia ce le gatea,le ducea mancare, paine, apa si vin.Pe ea, nu intrebat-o nimen, daca vrea sa se sacrifice

| April a răspuns (pentru fulgerul):

Am raspuns fara sa ma gandesc prea mult; pur si simplu mi-a trecut usor prin minte amintirea Anei.Dar daca pui asa problema, sigur ca sensurile intamplarii sunt mult mai adanci.Nu,nu e misogin Manole; el o iubea pe Ana mai mult decat se iubea pe sine; numai ca el era un artist si supremul sau scopo era creatia.Jertfa sa e totala:de dragul operei sale jertfeste ceea ce avea mai scump pe lume.De altfel, odata ritualul implinit si creatia desavarsita, el nu mai poate trai.Si nu-i vorba neaparat de un lacas de cult; in alte legende balcanice femeia e jertfita pentru un pod sau o cetate.Importanta e Creatia nemuritoare.Si cred ca,intrebata fiind,iubindu-l pe Manole, stiind cat de inportanta pentru el opera sa, femeia ar fi acceptat sacrificiul; poate tocmai fiindca barbatul iubit nu i-a spus adevarul ii provoaca suferinta si din zid se aude peste veac plansul ei.

April,e tarziu! Tomorow!

| Dash a răspuns:

Corect.

Întrebări similare