Concurs: Stii care-i cea mai amuzanta carte educativa din Europa de Sud-Est?

Concurs: Stii care-i cea mai amuzanta carte educativa din Europa de Sud-Est?

Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta. O nuvela ilustrata pentru copilul din tine, pe care o poti castiga aici pe TPU.

Salutari tuturor, va spune Matei, un copil de 9 ani din Bucuresti, care s-a chinuit o duminica intreaga sa compuna un referat cu mesajul “Salvati Planeta” . Voi v-ati “pierdut” vreodata duminica in casa, scriind compuneri, in timp ce prietenii vostri se distrau in spatele blocului? Cred ca da… Mai ales daca parintii vostri stiau ca aveti teme de facut pentru saptamana care urmeaza. La fel a patit si Matei. I-a fost foarte greu sa se concentreze, insa intr-un final, a reusit sa scrie referatul. Si in plus de asta, nu l-a copiat de pe internet, la fel cum facuse cu alte ocazii. A gandit singur structura lui si a reusit sa isi expuna propriile pareri. Cartea Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta este o nuvela ilustrata, plina de umor. Vocea lui Matei este de asemenea o carte de educatie ecologica (in special), dezvoltare personala si sporirea increderii in sine a copiilor (in general).

Simultan cu lansarea cartii, Matei a taiat panglica website-ului oficial: www.vocealuimatei.ro. Aici copiii (si nu numai) pot gasi detalii legate de carte, articole despre ecologie si salvarea mediului inconjurator, concursuri, jocuri pentru copii, ateliere de desen, ateliere hand made si bineinteles un blog personal, unde Matei va fi in permanenta in contact cu publicul. 

Intrebarea pentru a castiga o carte este simpla: Daca voi v-ati fi apucat de scris la varste fragede, ce teme v-ar fi atras? Oferim 5 carti cadou pentru cele mai ingenioase raspunsuri, primite pana pe 5 decembrie.

21 răspunsuri:
| Demise a răspuns:

Aş fi scris despre prietenie, cum mă joc eu cu prietenii, ce părere am despre animale şi cum m-aş împrieteni cu ele, despre natură şi cele mai frumoase flori, despre desenele animate şi personajele preferate, despre Moş Crăciun şi cadourile primite în fiecare an şi cât de mult îmi iubesc părinţii.

| SucDeGuava a răspuns:

Cred ca as fi scris despre lucrurile aparent simple, cum ar fi creioanele, zapada, curcubeul de frunze al toamnei, cum toti oamenii isi scot umbrelele atunci cand ploua, iar orasul pare impanzit de insecte colorate care se misca de colo-colo, fara ca nici una sa-i stie drumul celeilalte

| SkyIsMyLimit a răspuns:

Cred ca despre cum vad eu lumea si cum cad eu viata mea!

| PotatoMustDie a răspuns:

Cred ca as fi scris despre lume, asa cum as fi vazut-o eu pe atunci, despre cat de simplu era sa fiu copil, cand aveam doar 7-8 anisori. As fii scris despre copilarie, despre acea varsta incarcata de soarele aprins al bucuriei. Cand suntem copii avem inima deschisa spre iubire si frumos. Radem si plangem foarte usor, suntem capriciosi si generosi, iertand şi uitand repede micile suparari. Copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii si ar trebui sa ne aducem aminte de ea si sa nu uitam ca suntem copii.
Acestea sunt lucrurile despre care chiar ar fi meritat sa scriu.

| BrOnaJeu a răspuns:

M-ar fi atras teme ca : un soricel care castiga prmiul nobel pentru pace; un motan care pleaca intr-o calatorie in jurul lumii si tot felul de povesti traznite sau despre o zi din viata mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
As fi scris o tema numita:
"CE PUTEM SPUNE DESPRE DROGURI, ALCOOL SI IMORALITATE?"
Ceva de genul acesta.

Apache
| Apache a răspuns:

Probabil ca m-as fi axat pe fantezie sau povesti s.f
Cand eram mic si am vazut pentru prima oara filmele harry potter, mi-am zis ca as vrea sa creez si eu o asemenea lume. O lume plina de fantezie si de creaturi mitologice, o lume in care magia exista...visul unui pusti de 8 ani pana la urma.
Acum daca ar fi sa ma apuc de scris, cred ca tot aceleasi teme le-as aborda... unele lucruri nu se schimba happy
O lume fantezista, plina de creaturi mitologice unde magia, alchimia si stiinta merg mana in mana, o lume unde zeii sunt reali...o combinatie intre universul rowling combinat cu stilul lui michael scott.
Sau s.f...mereu m-a incantat ideea descrierii populatiei din viitor si progreselor tehnologice facute de ei, cele mai bune carti s.f au aceasta tema pana la urma.
Si sincer cred ca despre aceste teme as fi scris si cand eram pusti...bine cu limbajul unui copil de 8 ani, dar temele principale ar fi ramas aceleasi. Unele lucruri nu se schimba cu trecerea timpului laughing

| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns:

De fapt si de drept, am deja plotul scris, ideea pusa in pamant dar astept cheful si inspiratia sa ma ajute sa continui cel de-al patrulea capitollaughing
Cartea mea trateaza existenta zeitatilor ce controleaza diferite aspecte ale lumii noastre, iar protagonistul cu care ma identific este un baiat carismatic si brunet ce a reusit sa paseasca in copilarie, prin intermediul experientei onirice, in taramul entitatilor superioare si l-a intalnit pe Chronos, un fiu de zeu ce nu isi poate controla puterile si omoara prin imbatranire tot ce atinge. Copilul i-a promis ca va intelege timpul si ca il va ajuta intr-un mod sa scape de singuratatea ce il macina pe fiul de zeu. Si astfel se incumeta la o calatorie de o viata de a intelege timpul, calatorie in care, profitand de caile neintelese ale destinului si experimentandu-si la maxim talentele onirice, reuseste sa inteleaga tipologiile umane si demonice. El se lupta cu cateva creaturi ce apartin sferei fantasticului si supranaturalului, incercand sa descopere pe ce drum a luat-o Chronos care, cazut intr-o depresie amara dupa ce si-a atins mama si a ucis-o, a innebunit si acum vaneaza un arhanghel pe care il crede vinovat. Cu ce zeitati se va intalni eul meu literar si prin ce aventuri va avea soarta imbibata pentru a-si gasi idolul? Ei bine, cred ca mai trebuie sa asteptati cca un an pana imi bat bine cocosul ca sa faca un ou plin cu inspiratie si chef de tastatlaughing dar ca sa va mai sporesc si mai mult curiozitatea, Chronos va fi intemnitat, iar protagonistul se va intalni cu doi ingeri(printre vreo 16 creaturi ale intunericului care au o cearta ce seamana cu ce ar rezulta daca ai pune doua soacre pe stop in aceeasi camera pentru o ora...).

| REKcode a răspuns:

Despre dragoste si viata in general

| Nastia a răspuns:

Sincer? As fi scris despre ce simteam eu pentru diferiti baieti, cum imi batea inima cand treceau pe strada, cum m-am simtit cand vecinul mi-a atins mana si de ce am retras-o.desi nu am avut prieten/iubit de la o varsta frageda, au fost mai multe persoane pe care le-am placut si despre lumea copilariei mele in general.E foarte interesant sa vezi iubirea prin ochii unui ingenuu copil.Lumea e altfel vazuta prin ochii unui copil de pana in 13 ani.Cred ca ar fi avut succes.

| ncruci??torul a răspuns:

Economie si politica.

Răspuns utilizator avertizat
| Madallina3 a răspuns:

Cred ca as fi scris despre diferentele dintre noi si ''aia mari'' [cum le spuneam eu adultilor] deoarece atunci mi se parea foarte ciudata atata maturitate si seriozitate in lucrurile pe care le faceau.Era ca si cum am fi trait in universe paralele, nu stiu.

Răspuns utilizator avertizat
| kx123 a răspuns:

Eu cred ca as scrie despre viata de zi cu zi a unui copil, cu toate bucuriile ei, cu toate lucrurile noi ce ne apar mereu in cale ..lucruri care noua ni se par mari. pentru ca lumea are nevoie de oameni mici ca noi, dar cu idei marete! As scrie despre bucuria de a fi copil, deoarece fiecare zi de munca, de invatat, este un nou pas catre un viitor mai stralucit. Povestea mea as vrea sa fie ca un propriu jurnal pentru copii, in care toti sa se regaseasca...

| alirakihatem a răspuns:

Cheb Hassan-wesh heda

| valentingb a răspuns:

Probabil ca as fi scris despre ce stiam atunci: mama, tata, sora, joaca, scoala, fete. Sunt destul de sigur ca nu ar fi devenit un bestseller, asa cum nici raspunsul asta nu va fi castigator. Si scrisul e o arta, fara talent, degeaba. Poate as fi inventat cate ceva in cartea aia, mereu am fost mincinos.

| mihai9770 a răspuns:

Cred ca despre cum vedeam eu viata atunci.

| Violeta_Filimon_1977 a răspuns:

Ceea ce m-ar fi atras este cultura si istoria lumii.

| Rahelia95 a răspuns:

Eu as fi scris despre prima amorizare...prima prietenie sub titlul ((Calatorie intr-un jurnal))

| PorcușorulDeGuineeaV a răspuns:

Cred ca despre cum vad eu lumea

Întrebări similare