Eu cred ca exista piramida lui Maslow care le ierarhizeaza mai bine pe toate trei.
Drogurile prin definitie nu sunt doar necesitati, ocupatii, hobby-uri.
Poate doar sexul e asa la nivelul de nevoie fiziologica sau instinct de supravietuire a speciei, dar oamenii pot sa-si reprime astfel de necesitati in acelasi mod in care unii renunta la fumat.
Desigur ca nu e unicul reper acea piramida, ori obligatoriu de luat in seama, dar in experienta mea cine este plimbat insuficient sau abuziv pe nivelurile ei ajunge o persoana cu tulburari de personalitate.
Iubirea,sexul,zaharul sunt tot droguri, fara aceste lucruri ce sens ar mai avea viata
Si fotbalul tot un drog este. Sau alte sporturi care creeaza dependenta din pasiune!
Religia nu este drog, este realitate. Muzica și sexul putem spune că sunt drog. Nu vad de ce ai baga religia aici.
Religia ta e o realitate, a musulmanilor alta realitate, a budistilor altă realitate, a hindusilor altă realitate și tot așa. Dar în fact Religia acționeaza exact ca un drog.
Religia ne prezintă evenimentele reale scrise pe o foaie, de exemplu Biblia.
Dragă, nu folosesc metafore din factori efective, orice drog afectează neurotransmițători suprastimuland creierul, supriza ăsta fac și cele 3, de ăsta ajungi să depinzi de religie, ai nevoie să faci sex, și ai nevoie de muzică.
Am nevoie de sex.Si de religie, sa zicem.De muzica ma lipsesc.
Asta nu înseamnă ca devin dependentă.Nu-s nici nimfomana, nici fanatica(la muzica nu gasesc termenul potrivit).La droguri nu prea ai cale de mijloc.
Cum am zis drogul nu se referă doar la dependențe. E vorba de efectele pe care le are. Mental a fi high (drogat) sau a fi într -o stare profundă de meditație religioasă spre exemplu, sau orgasmul sexual neurochimic activează aceleași zone ca ecstasy.
Ceva de genu?
https://www.youtube.com/watch?v=bSLJJ1iiHnk
Nu sunt droguri droguri, nu se manifestă ca drogurile dar da, suntem dependenti de ele
De ce religia și muzica?
Sexul mai zic, dar muzica e ceva plăcut, iar religia e orice credință, alături de o povestioara(diferă de la religie la religie) într-o forță superioara.
Simplu, religia, nu e doar o simplă povestioara pe care o crezi, e o povestioara care îți schimbă creierul la propriu, te face dependent de ea.
Adyna_2786 întreabă: