| AndrewTate7789 a întrebat:

Consider ca tatăl meu este principalul vinovat pentru nereușitele mele, tocmai cel care trebuia sa îmi predea masculinitatea și bărbăția a lipsit de la mine, ne-a părăsit când aveam 7 luni și de atunci nu a mai dat pe la mine sa ma viziteze, am o ura pe el și nu îl pot ierta deși știu ca nu ar trebui ce pot face?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu esti SINGURUL VINOVAT de nereusitele tale!

Tatal tau nu te-a crescut si nu a fost in viata ta, deci nu are absolut nici o vina!

| TimberWolf a răspuns:

Evident ca are jumatate din vina dar asta nu inseamna ca tu nu trebuie sa te ridici si sa lupti cu viata.
Daca stai la pomana...nu vine nimeni sa-ti dea nimic.

| Cinic a răspuns (pentru TimberWolf):

Corect! Asta-i problema cu multi barbati in ziua de azi. Desi îi inteleg ca si eu sunt barbat si sunt supus la aceleasi tratamente ca orice barbat care nu este nici bogat si nici atractiv. Dar am inteles situatia si o accept. Noi acuzam de multe ori femeile ca traiesc in lalaland dar si noi facem acelasi lucru. Sunt multi barbati care traiesc cu falsa impresie ca vor fii iubiti pentru ceea ce sunt sau ca este ok sa iti exprimi sentimentele. Total fals! Ca barbat esti valoros doar daca ai ceva de oferit ( apsect fizic sau bani) si daca esti emotional si plangi sau clachezi de fata cu altii nu te va ajuta nimeni, din contra vor rade de tine, mai ales femeile. Eu stiu ca nu am nimic de oferit, si nici nu ma invinovatesc. Provin si dintr-o familie saraca, adica muncesc de la 16 ani. Chiar si asa am luat si bac'ul, dar nu am putut continua mai departe din lipsa de fonduri. Dar muncesc, nu sunt betiv sau drogat, sunt educat si ingrijit. Imi accept soarta si nu dau vina pe nimeni, asta-i realitatea.

| LisaJulie a răspuns:

Masculitatea și bărbăția se și moștenește numai ca tu nu ai suficienta încredere în tine

| Cinic a răspuns:

Si eu am crescut fara tata, dar din cauza ca a murit cand eram mic. Dar ma consider foarte masculin. Acum depinde si ce intelegi tu prin " masculin". Pentru mine masculin inseamna acceptarea suferintei, spirit de sacrificiu si control al emotiilor. Degeaba rupi sala in doua si faci pe durul, asta nu o sa te faca barbat. Doar suferinta cladeste caractere si masculinitate. Te doare ceva?! Suporta si nu spune la nimeni, oricum in afara de familie nimanui nu-i pasa de viata unui barbat. Fa tot ce poti sa ii fie bine din orice punct de vedere lu' mama ta, nevasta sau copil. Fii loial fata de oamenii care au stat langa tine la greu. Si mai ales trebuie sa realizezi ca barbatii sunt dispensabili. Spre exemplu au murit milioane de soldati rusi si ucrainieni. Acei soldati sunt obligati sa lupte si sa moara pentru jocurile de putere dintre nato si rusia. O mai spun odata, OBLIGATI! De la pustanii de 20 pana la bunici de 60. Spune-mi, cate proteste ai vazut la tv pentru acesti barbati?! In schimb ni-se baga pe gat intruna proteste lgbtq, woke non sens si feministe fara cauza. Si asta este doar un mic exemplu si se poate aplica la orice nivel. Nr de suicid, moarte in urma accidentelor de munca, moarte in urma epuizarii la locul de munca, cancer testicular care are aceiasi pondere ca si cancerul mamar, dar nu vei vedea niciodata campanii pentru barbatii care au cancer testicular sau fonduri alocate pentru asa ceva. Accepta ca esti dispensabil si ca nimanui nu-i pasa de tine si nu ai nici o valoare pentru societate daca nu esti bogat sau frumos. Asta te face masculin.

| TimberWolf a răspuns (pentru Cinic):

De nota 10 ca de obicei!

| Cinic a răspuns (pentru TimberWolf):

Multumesc! Incerc doar sa fiu sincer si sa vorbesc din ce traiesc sau din ce am vazut cu ochii mei.

| AndaAlexandra a răspuns:

Sa nu te mai gândești la el. Ura nu te ajuta cu nimic.
Fiecare dintre noi facem anumite lucruri cu un motiv, motiv care nu întotdeauna are sens pentru ceilalți. Cu siguranță a avut și el motivele lui.
Clar, lipsa tatălui te-a marcat și te-a lăsat cu traume, dar prin asta, cu siguranță, ai avut de învățat alte lucruri.