Ar trebui sa fie interzis si vanzarea si consumul.
E suficient ca fumam tigari normale, bem cafele si alte nenorociri etnobotanicele ne mai lipseau.
Nu ai vazut acum recent la tv ca a aparut un drog nou ce contine nu stiu ce otrava de ii face "zombalai" pe astea ce consuma.Le distruge ficatu, rinichii, muschii, oasele treptat iar parintii, prieteni stau si plang uitandu-se la ei cum mor.
Nu se stiu lua masuri in legatura cu toate rahaturile astea ce apar ca sa fi "cool" si din care interlopi si mafioti sa scoata bani sa isi faca vile.Nu mai punem pret nici pe noi nici pe ziua de maine pentru un 50 de lei.
Daca nu ar exista prostimea, bogatul nu ar mai avea ce pune pe masa, e si o selectie naturala,, nu sunt nici eu de acord, dar cu prostul nu te intelegi, pacat ca sufera parintii,, ei si-au facut datoria sa le explice plozilor ca nu e bine sa faca asta, acum tragi concluzia.
De foarte multe ori toti sunt mana in mana, de la politie la interlopi.
Daca nu ar mai fi oameni asa arveniti pe bani s-ar uita ca vand niste dracii unor copii ce mor pe strazi.Sunt de acord ca uni parinti chiar au incercat tot ce pot sa ii tina deoparte pe copii de tampenii dar nici legea si nici statul nu contribuie cu nimic. Daca politia nu ar mai fi asa lenesa sau corupta, iar spitalele i-ar tine pe astea la dezintoxicare si internati cat trebuie si cum trebuie s-ar rezolva foarte multe.
Am tot auzit chesti de genul ca in Malaezi spre exemplu este exagerata legea cu pedeapsa cu moartea pentru cei ce baga droguri in tara si etc dar mie mi se pare o lege buna, asa poate se vor gandi uni de 1000 de ori inainte sa faca astfel de tampeni.
Păi ce anume să pedepsească?
Că etnobotanice înseamnă o grămadă de plante perene pe care le gasesti pe toate câmpurile și câmpiile. Cel puțin vreo zece știu eu.
Cine te poate opri să te duci pe câmp să smulgi buruiana și s-o fumezi?
Vezi de trebă, au efecte știi tu de care, așa în stare naturală.
Dar ce spui tu cu amestecatul nu mai sunt etnobotanice.
Șmecheria asta o folosesc dealer-ii. Bagă ******* în orice buruiană ca să creeze dependență consumatorului să îi poată vinde în continuare. E o mare mafie de care indicat ar fi să nu te apropii.
Well uite o problemă etnobotanicele alea sunt sintetizate chimic, si au efecte necunoscute, canabisului în schimb îi știm deja efectele și pozitive și negative și totuși e considerat mai periculos ca aceste substanțe mult mai nocive, unele îmbibate cu heroină. Nu-s consumator, just sayn' am cunoscut consumatori și toți spunea la fel, sinteticele sunt mai periculoase dar erau legale. Și nu orice plantă fumată e drog, sunt unii care fumează mentă sau leuștean, și cele două plante n-au efect psidelic sau euforic.
Nup e mai periculos ca și canabisul, dar ironic e că canabisul e mai incriminat ca "legalele".
Eu din câte știu este un "pic" ilegal comercializarea și consumul de etnobotanice. Ai tu cunoștință de vreun magazin deschis legal?
Cand eram eu mai mica existau acele "spice shop" daca mai stii
Also, de cateva zile circula o stire cu privire la faptul ca s-a legiferat consumul de etnobotanice
https://evz.ro/asociatia-antidrog-tomis-modificarea-legii-etnobotanice.html
Oricat de mult ai interzice un lucru, tot nu se va respecta. In Olanda drogurile sunt legale, iar consumatorii nu sunt foarte multi. In Romania sunt multi consumatori, dintre acestia fiind tineri intre 14-25 de ani. Drogurile iti distrug viata, e o clipa de placere care trece pe moment.