Parerile celorlalti conteaza numai in masura in care iti ofera niste imagini ale propriei tale personalitati; insa reflectate cu subiectvism,nu uita.E ca si cum chipul tau s-ar reflecta, nu intr-o oglinda obisnuita, ci in una cu mii de fatete.Te asigur ca,daca te cunosti foarte bine pe tine insuti,daca te-ai acceptat asa cum esti si ti-ai construit o personalitate puternica,parerile celorlalti,inevitabil si bune si rele,n-ar trebui sa conteze; sau cel putin, nu in masura sa te destabilizeze, sa te faca nesigur pe tine.Trebuie sa te iubesti pe tine insuti inainte de a iubi pe altii.Am observat ca cei care au o parere buna despre ei insisi, reusesc subtil sa o sugereze, s-o transfere si sa influenteze si impresia celorlalti.Cat priveste sfaturile,n-as zice ca ar trebui sa apelam la ele; sau,daca simtim neaparat nevoia de un sfat sa alegem cu atentie pe cel caruia i le cerem; de cele mai multe ori datatorul de sfaturi e superficial, grabit, poate chiar lipsit de bunavointa.Personal,nu cer sfatul nimanui; sau,daca il cer e numai spre a obtine un alt punct de vedere; stii inteleapta vorba populara:"Spune ca el,dar fa ca tine".
Ei,si dupa aceste considerente generale,imi permit sa ma refer la persoana ta:nu inainte de a citi tot ce ai postat pe site,fie intrebare, fie raspuns, si asta numai fiindca simt ca esti usor intristat de modul in care lumea acesta invizibila a userilor unui spatiu virtual percepe personalitatea ta.As zice,mai intai ca aceasta usoara tristete marturisete despre o oarecare neincredere in tine insuti:daca stii cine esti,daca stii ca acel care-ti atribuie epitetele defaimatoare nu are dreptate de ce sa te intristezi? Incercand sa fiu cat se poate de obiectiva as zice ca mie imi pari o persoana interesanta,cu puncte de vedere originale,fie si daca ma gandesc numai la afirmatia ta perfect adevarata precum ca timpul nu exista, el este doar o reprezentare a mintii omenesti-, cu un interes pentru muzica ce tradeaza o anume sensibilitate.Nu insist,dar ai destule motive sa nu te afecteze parerile unor oameni mai aspri, cu siguranta, cu altii decat cu ei insisi.In concluzie,Dan Claudiu,aminteste-ti ca nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, fiecare este unic.Fii tu insuti, ai incredere si iubeste ceea ce esti si va fi suficient ca sa traiesti linistit printre semenii tai.Numai bine.
Bună.
Părerile virtuale nu au nicio valoare, persoana de lângă tine te poate aprecia la adevărata ta valoare, cu bune și cu rele.
Fă-ți experiență din greșelile altora, dacă le vei face tu vei suferi mult și bine, oamenii sunt oscilanți, nu te poți baza pe ei la necaz, sunt invidioși iar dacă le ridici mingea la fileu vei constata că te vor distruge cu propriile tale convingeri și păreri.
Un prieten, doi sunt suficient, trebuie să și socializezi cu cei din jur dar limitat, nu trebuie să fii accesibil pentru toți și carte deschisă că așa se dorește.
Respectă-te că toți vor vedea ce vrei exact și cei care sunt cu tine îți sunt aproape, cine nu se va găsi în tabăra adversă!
Pa, pa.
Parerile vin din multe directii. Depinde de tine cum le cataloghezi. Unele vin din frustrari. Altele vin din simpla dorinta de a te ajuta. Eu tin sa ascult doar de anumite pareri, respectiv parerile celor care conteaza. Si aici trebuie sa includem si pe cei antipatici pe care ii simtim superiori, profund rationali. Trebuie sa intelegi si punctul lor de vedere. Nu e dreptul tau de a-i ignora complet.
Sa stii ca e foarte buna si critica asta constructiva. Problema e ca multi au impresia ca fac o critica de acest gen si ce iese din gura lor e cu totul altceva.
Important este sa fii sincer cu tine. Chiar daca poate pe moment strangi din dinti si ai dorinta de a fi agresiv, cand esti singur e de datoria ta sa iti reanalizezi pozitia fata de anumite vorbe si sa incerci sa intelegi ca poate acel cineva avea dreptate.
Viata ne da lectii. Datoria ta este sa vrei sa fii un om mai bun cu fiecare zi ce trece. Si sa analizezi fiecare zi, sa intelegi daca poate ai gresit pe undeva.
Acum un argument solid eu l-as pastra in scopul promovarii lecturii. Lectura. Probabil o stii sub o definitie care suna cam asa : " Carti pe care niste profi antipatici ne pun sa le citim si sa le comentam ". E si asta o definitie. Dar daca ai incerca sa fii tu propriul tau prof antipatic ar fi o idee buna. Sa te provoci singur sa citesti. Iti spuneam mai devreme despre acele lectii ale vietii. Uneori sa traiesti niste experiente pe pielea ta e mult mai bine. Dar alteori crede-ma ca e mai bine sa stii la ce trebuie sa te astepti. Si aici lectura are un rol important. Fiecare carte, oricat de proasta, are un punct central, niste idei, niste lectii de viata. Si parca mai bine e sa citesti si sa iti formezi o viziune asupra vietii de inainte. Pentru ca fii sigur ca ti se vor intampla si tie.
Cartile te ajuta sa intelegi felul in care niste oameni pot sa nu fie ce par. Ajungi sa intelegi ce fel de om e vecinul de la parter, profesorul de mate, amicul George, etc. Si asa reusesti sa intelegi care sunt oamenii fata de care trebuie sa te apropii si care sunt cei de care trebuie sa te indepartezi.
In viata ta, primordiale sunt 2 scopuri :
1. Invata-i pe altii!
2. Invata de la altii!
Contează părerea persoanelor pe care le iubeşti, în rest nu contează părerea nimănui. Nu trebuie să iei în considerare ceea ce-ţi spune x pe internet pentru că în primul rând el nu te cunoaşte şi nici tu nu-l cunoşti. Pe net mulţi încearcă să pară pe-a grozavii deşi real nu sunt aşa. Dacă doreşti să asculţi nişte sfaturi, ascultă-le pe cele care vin din partea familiei tale, pentru că ei chiar nu îţi vor răul. Baftă!
În primul rând doar persoanele publice sunt dependente de imagine, care poate genera o părere pro sau contra, putând afecta cariera acestora.
Despre învăţăminte, este normal ca un om deştept să poată învăţa din greşelile proprii, dar să ne gândim dacă întotdeauna ne dăm singuri seama că am greşit.
Despre internet nu pot să-ţi spun decât că e şi mai greu decât în viaţa reală să-ţi dai seama cam ce fel de personalitate are cel care dialoghează cu tine.
Legat de gramatică este normal să încercăm să o folosim cât mai corect, dar nu este olimpiadă de română. Cei care dau lecţii ( foşti profesori uneori ) nu se uită în primul rând şi la greşelile proprii şi la faptul că unii nu folosesc nici diacriticile ( deci altă omisiune gramaticală gravă pentru un profesor mai ales ), deci cu alte cuvinte : Râde hârb de oală spartă. Pentru mine contează în primul rând AJUTORUL de care are nevoie cineva la un moment dat şi posibilitatea de a fi ajutat în timp util.
După aceştia, doctorii nu ar trebui să acorde ajutor decât celor care vorbesc perfect gramatical, cu toate că şi ei la rândul lor au parte de scăpări pe acest vast teritoriu.
Nu ştiu de ce, dar îmi pari cunoscut...
Mult succes în continuare!
Cred ca parerea oamenilor conteaza intr-o anumita masura. Nu pana la absurd, dar daca mai multe persoane au aceleasi pareri despre tine si isi argumenteaza parerile, atunci e clar ca trebuie sa le iei in considerare.
Ce se intampla cu internetul: multi dintre cei care il folosesc isi exprima frustrarile si latura neagra a personalitatii aici. Fiindca sunt "lei-paralei" ascunsi in spatele tastaturii. Este, evident, o problema psihica. Ti-am urmarit cateva intrebari aici. Pe unele le-am raportat. M-am gandit sa iti reclam comportamentul. De ce? Fiindca intrebarile denotau un umor de proasta calitate, cu inclinatie spre obscen si spre prost gust.
Tu spui ca in viata de zi cu zi esti altfel. Cred asta. Dar aici vei fi tratat asa cum te porti. Daca esti alt om aici, vei fi tratat altfel. Tu iti bati joc de un site facut sa ajute oamenii. Stiu, ai sa-mi spui ca o mai fac si altii. E adevarat, dar de ce sa fii si tu in categoria nenorocitilor care isi bat joc de ceva bun? Daca fiecare dintre noi ar fi cat poate de bun aici, siteul ar arata altfel. Din punctul meu de vedere, fiecare e tratat cum merita. Aici, cred ca te-ai purtat nedemn si urat. Nu iti cunosc intreaga personalitate, dar nici nu ma priveste. E normal sa consider ca esti cel care arati ca esti. Si este normal sa fii tratat in conformitate cu latura personalitatii pe care o arati. Si, aici, pe TPU, eu cred ca ai aratat o latura urata a personalitatii. Care iti apartine fara indoiala, fiindca asa ceva nu se poate mima.
Conteaza pe parerea celor care te cunosc, a celor foarte apropiati tie, restul te apreciaza si catalogheaza doar dupa aparente! cei care isi dau cu parerea, buna sau rea de pe net sunt persoane care nu te cunosc si te judeca doar dupa o intrebare sau un raspuns pe care il dai fara sa te cunoasca, fara sa stie nimic despre tine! Si oricum nu mi se pare frumos sa faci un om pe care nu il cunosti prost sau analfabet doar dupa ce scrie pe net.
Sa asculti parerile altora nu strica asta daca nu sunt rautacioase si tendentioase. Din orice poti invata desi viata mi-a aratat ca numai atunci cand m-am lovit cu capul de pragul usii am ramas cu ceva in rest am cam zis ca ei si am facut tot ca mine chiar daca de multe ori am gresit. Din greseli sigur se invata si cand sunt dureroase sigur nu le mai faci.
Teoretic e bine sa inveti din graselile altora dar practic nu stiu cati pot face mereu asta.
dar vorba lui PsihoSex cainii latra, ursul trece deci selecteaza si mergi mai departe
Opiniile celorlalti sunt importante intrucat ne ajuta sa ne constientizam meritele si greselile.Este vorba de opiniile celor care ne cunosc bine si nu de ale acelora care ne judeca dupa aparente. Uneori insa poti intui profilul unui om doar dupa cateva indicii si este bine sa tii seama si de astfel de pareri. Oricum, oamenii se schimba greu si adesea in urma unor influente sau evenimente hotaratoare.De altfel, pe tine nu te framanta astfel de generalitati ci faptul ca pe acest site cineva ti-a atribuit niste defecte pe care crezi ca nu le ai. TPU este un site democratic si oricine isi poate exprima o parere despre altcineva fara a depasi insa limitele bunului simt.Personal am primit niste mesaje oribile fara sa fi raspuns vreodata la intrebarea cu pricina.Asta nu m-a determinat sa renunt la acest site.Parerea mea este sa faci uitate jignirile si sa continui ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.
Daca tu esti sincer, si faci ceea ce crezi ca e bine, desi poti gresi uneori, iar cel / cei ce te acuza nu te cunosc, sau cunosc insuficient contextul actiunilor tale, cat si motivatia intrinseca, nu ar trebui sa pui mare pret pe niste vorbe acolo. Este unul din riscurile internetului!
Cel mai bine este sa continui sa te cultivi si cizelezi, si asa ai toate sansele sa ai din ce in ce mai putin astfel de reactii din partea lor! Sunt oameni si oameni, si fiecare putem avea si momente mai bune sau mai rele! Fii intelept, si adu-ti aminte o vorba de-a noastra: "Cainii latra, ursul trece!".
SuccessE! si liniste sufleteasca!
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite, am reusit sa imi fac o idee, si tie April iti multumesc in special ca te-ai uitat si la ce am scris pe site
@Legiuitoarea mersi si tie, cred ca unele dintre probleme e ca am fost ca o carte deschisa, da cred ca multi sunt in cealalta tabara,
o lectie dura am invatat, prietenii se gasesc mai greu ca bani,
deocamdata am redus numarul prietenilor la 0 nu se mai poate asa, e nevoie de o schimbare nu ma refer sa ma inchid in mine dar nu are nici un sens sa am prieteni doar cu care sa omor plictiseala si cate o fata care sa ma plimb cu ea de plictiseala, si sa fiu eu un mic fraier.
@Bacemi Poate intr-un fel acel cineva avea dreptate dar ei nu pot sa intre practic in capul nostru si sa citeasca ce gandim,ei lasa ca nu cred ca te poti baza pe presupuneri cand e vorba de sentimente,sa invat de la alti da,dar sa invat pe altcineva nu cred ca sunt prea multe persoane care accepta sfaturile in ziua de azi, mersi si tie de timpul acordat.
@Luiza Dura i realitatea asa cum zici,mersi si tie.
@daniela parerile sunt in general proaste da hai sa filtram tot mersi.
@Arthur Si mie imi pari cunoscut,cred ca am mai vorbit inainte pe ceva intrebare hmm nu stiu exact,mersi de raspuns.
@GanduriAlbe Am adaugat si ideea ta principala la intreaga idee vreau sa iti multumesc si tie de asemenea pentru raspuns Si lui Mira,mi-ati luat aeru in mod placut si m-au surprins raspunsurile,tin sa zic ca sunt cele mai bune raspunsuri care le-am primit vreodata la o intrebare,am tinut cont sa raspund aproape la fiecare,in partea cu o multumire, nu stiu cum sa multumesc altfel mai bine, Va doresc la toti mult Succes indiferent de ceea ce faceti
Brigaela,nu imi amintesc ce intrebari am pus si nici nu vreau sa imi amintesc, pacat ca nu este un buton de stergere a lor, o sa ma rezum sa ajut pe alti, si sa nu mai pun eu intrebari.
anonim_4396 întreabă: